Varane semakin hampir untuk menyertai United

0

Teka-teki masa depan Raphael Varane mula terungkap apabila Pertahanan Perancis itu dilaporkan semakin hampir untuk menyertai dengan Manchester United.

Varane dikatakan akan meninggalkan Real Madrid musim panas ini Setelah pemain pertahanan itu memutuskan untuk tidak memperpanjangkan kontraknya yang akan tamat pada tahun 2022.

Setakat ini terdapat beberapa kelab terkemuka Eropah yang berminat dengan khidmat Varane.Ini tidak menghairankan, memandangkan Varane sering disebut-sebut sebagai salah satu pertahanan tengah terbaik di dunia.

Media Perancis, TF1 mendedahkan bahawa perpindahan Varane telah mula menemui jalan yang benar.Pemain pertahanan tersebut dilaporkan lebih cenderung untuk menyertai dengan Manchester United musim panas ini.

Menurut laporan itu, beberapa jam terakhir Manchester United mula mempercepatkan perbincangan dengan ejen Varane.

Manchester United dikatakan sangat serius membawa Varane ke Old Trafford.Mereka menjadikan pemain pertahanan berusia 28 tahun itu sebagai sasaran utama mereka untuk memperkuatkan pertahanan mereka.

Ejen Varane juga bersemangat dengan undangan Manchester United, jadi sekarang proses rundingan telah memasuki tahap yang lebih maju.

Walaupun proses rundingan berjalan lancar, sejauh ini belum ada persetujuan antara wakil United dan Varane.Tetapi laporan itu mendakwa bahawa kedua-dua pihak hampir mencapai persetujuan.

Ini Kerana jarak antara tawaran yang diberikan oleh Manchester United dan kontrak yang diinginkan Varane semakin menemui kata sepakat.Laporan itu meramalkan Varane akan segera diperkenakan sebagai pemain Manchester United.

- Advertisement -