Berita Terkini

‘Dia membawa perbezaan kepada pasukan’ Rashford memuji Casemiro

BA287F31-BDAE-4798-B6B7-2E1B3D6EC01E

Marcus Rashford memuji rakan sepasukan Casemiro selepas kemenangan Piala Carabao Manchester United menentang Newcastle United pada hari Ahad.

Pemain antarabangsa Brazil itu memenangi 18 trofi semasa berada di Real Madrid, sebelum tiba di Old Trafford dengan bayaran £70 juta termasuk tambahan musim panas yang lepas.

Jelas sekali, pemenang Liga Juara-Juara UEFA empat kali itu tidak kehilangan kejayaan sepanjang kariernya.

Namun kegembiraan di wajahnya selepas kemenangan Red Devils menentang Toons menunjukkan betapa bermakna trofi pertama di kelab baharunya baginya.

Casemiro memainkan peranan utama dalam kemenangan mereka yang tidak dapat dilupakan di Wembley.

Dia menjaringkan gol pembukaan permainan, memenangi lapan daripada 12 duel, membuat enam pemulihan, dan memenangi tiga terjahan menentang Magpies.

Jaringan kedua dihasilkan oleh Marcus Rashford setelah menerima hantaran Weghorst.

Pada masa kedua tanpa jaringan bermakna Red Devils meraih trofi pertama mereka sejak kemenangan UEFA Europa League mereka pada 2017. 

“Dia membuat perubahan besar untuk kami. Kepimpinan dan pengalamannya dalam perlawanan besar adalah penting.“

”Bercakap dengan beberapa pemain penyerang lain dan kami semua telah mengatakan bahawa apabila dia berada di atas padang, kami semua dapat merasakan rasa selamat di belakang kami yang sangat penting.”

Casemiro, 31, tidak menunjukkan sebarang tanda kemerosotan dan telah menjadi ciri biasa dalam kesebelasan utama pengurus Erik ten Hag.

Bekas pemain tengah Sao Paulo itu telah mencatatkan lima gol dan seberapa banyak bantuan dalam 33 perlawanan merentas pertandingan untuk Manchester United musim ini.

sumber : Sportskeeda

 

Lain-Lain Artikel