Berita Terkini

Zidane Iqbal mahu keluar dari United January ini..

43939C25-0C7F-4D56-9C43-9E09B5A9659A

Pemain muda Manchester United, Zidane Iqbal sedang mencari kelab untuk meninggalkan Red Devils secara pinjaman dalam jendela perpindahan yang sedang berlangsung, ini menurut lapora. Manchester Evening News.

Pemain antarabangsa Iraq itu mahukan masa bermain yang lebih kompetitif untuk baki kempen semasa.

Oleh itu, pemain berusia 19 tahun itu sedang mencari kelab untuk memajukan perkembangannya di tempat lain.

Bagaimanapun, jurulatih di Old Trafford percaya ia akan lebih berguna untuk latihan pemain tengah bersama pasukan utama untuk baki musim ini.

Selepas itu, Red Devils akan cuba menghantarnya secara pinjaman pada musim panas.

Iqbal membuat penampilan sulung untuk United pada Disember 2021 dalam pertembungan peringkat kumpulan Liga Juara-Juara menentang BSC Young Boys di tempat sendiri.

Pemain berusia 19 tahun itu menggantikan Jesse Lingard pada minit ke-89 dengan keputusan seri 1-1.

Tetapi pemain Iraq itu tidak bermain untuk skuad senior sejak itu. Pemain muda itu kebanyakannya berada di bangku simpanan di bawah Erik ten Hag.  Bagaimanapun, dia masih belum bermain secara kompetitif sejak kedatangan jurulatih Belanda itu.

Semasa pramusim, Iqbal menarik perhatian ramai dengan persembahannya. Pemain tengah itu menunjukkan bakat dan potensi yang menjanjikan untuk menjadi bintang masa depan.

Menentang Charlton Athletic, pemain berusia 19 tahun itu terpaksa melihat dari bangku simpanan apabila Kobbie Mainoo membuat penampilan sulung dan memulakan permainan. Pemain berusia 17 tahun itu mempunyai perlawanan yang baik menentang skuad Liga Satu.

Pada masa ini, Ten Hag ada pemain seperti Casemiro, Christia Eriksen, Fred dan Scott McTominay di tengah-tengah.  Akibatnya, pengurus Belanda itu tidak mahu mengganggu kedalaman skuadnya sekarang.

Namun, Iqbal nampaknya tidak berada dalam rancangan buat masa ini. Justeru, adalah bijak untuk memenuhi hasrat pemain berusia 19 tahun itu dan mendapatkan perpindahan sementara untuk pemain tengah itu ke kelab yang sesuai di mana dia akan dapat berkembang lebih jauh.

Sumber : Man Utd News, we all follow United

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar