Berita Terkini

Yuran perpindahan tinggi mungkin United mengelak membawa masuk Harry Kane

568aee40 1eb9 4233 Aa29 6a11afc382d0

Manchester United mungkin tidak menandatangani penyerang Tottenham Hotspur, Harry Kane pada musim panas ini di tengah tengah pendirian baharu daripada kelab utara London itu.

The Red Devils sedang mengintai penyerang marquee menjelang musim depan dan Kane dilaporkan antara sasaran utama pengurus Erik ten Hag.

Pengurus Belanda itu jelas menghargai rekod jaringan pemain berusia 29 tahun itu, tetapi United mungkin perlu mencari tempat lain selepas kemas kini terkini.

Menurut The Times, Tottenham terbuka untuk menjual set berharga mereka pada musim panas ini tetapi boleh menuntut bayaran tunggal sebanyak 100 juta.

Pada pandangan, ini boleh menghalang prospek United untuk menandatanganinyaa kerana membayar keseluruhan yuran di muka boleh meletakkan mereka pada risiko sekatan Financial Fair Play (FFP).

Pengarah bola sepak United John Murtough menyatakan perkara yang sama pada Januari, kelab mungkin tidak membuat perbelanjaan yang begitu besar tanpa bayaran berperingkat.

Kane adalah penyerang Liga Perdana yang terbukti dengan lebih 200 gol. Dia akan menjadi pemerolehan hebat untuk Red Devils kerana dia hampir tidak memerlukan masa untuk menyesuaikan diri.

Bagaimanapun, United mungkin bergelut untuk membayar keseluruhan yuran di hadapan tanpa jualan pemain dan ini boleh menggesa mereka untuk melihat pilihan alternatif dalam pasaran perpindahan.

Victor Osimhen kerap dikaitkan dalam beberapa minggu kebelakangan ini, tetapi United menghadapi situasi yang sama. Napoli menghargainya pada 133m dan mungkin mahukan bayaran yang besar di hadapan.

Oleh itu, kelab boleh memberi tumpuan kepada penyerang yang lebih muda dan Sesko boleh menjadi penyelesaian yang sempurna.

Leipzig mempunyai perjanjian untuk menandatanganinya daripada kelab saudaranya RB Salzburg dengan harga £20 juta pada musim panas ini, tetapi United masih boleh meyakinkan mereka untuk membatalkan perjanjian itu dengan tawaran yang lebih tinggi.

Satu pakej dalam lingkungan £ 40m boleh dilakukan. United juga boleh memuktamadkan elaun pembayaran jangka panjang dengan Salzburg supaya mereka tidak melanggar had FFP.

Berbanding dengan 22 gol Kane, Sesko hanya mempunyai 12 gol untuk musim ini. Bagaimanapun, dia baru berusia 19 tahun dan berpotensi untuk berkembang menjadi penyerang tengah elit.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel