Berita Terkini

Wout Weghorst mahu kekal di United..

20d38a42 F84b 429c A5ac 11767c9b01e0

Wout Weghorst telah bercakap tentang peranannya di Manchester United dan berkongsi pengalamannya setakat ini.

Menentang Nottingham Forest adalah istimewa untuk pemain Belanda itu, yang menjaringkan gol pertamanya untuk Manchester United pada separuh akhir Piala Carabao.

Dia dibawa masuk oleh United sebagai pengganti Cristiano Ronaldo yang kini berpindah ke Al Nassr..

Anak buah Erik ten Hag kekurangan pilihan di hadapan dan bos United itu melihat Weghorst sebagai penyelesaian kepada masalah mereka.

Dalam perbualan dengan Simon Peach, Weghorst berkata:

“[Tugas saya ialah] menghantar dan membantu pasukan. Kami sedang mencari target Man;  ia adalah sesuatu yang dicari oleh kelab itu.”

“Sudah tentu, dengan Martial hanya ada seorang penyerang, lebih daripada nombor sembilan. Mereka hanya mahu menambah satu dan kemudian terpulang kepada saya dan untuk mengambil peluang anda.”

“Saya rasa minggu pertama berjalan lancar dan terpulang kepada saya untuk menyampaikan dan menyumbang serta membantu pasukan sebaik mungkin. Saya pasti saya boleh memainkan peranan di dalamnya.”

Dia ditanya sama ada dia mahu kekal di United selepas tempoh pinjamannya sekarang.

“Ya, sudah tentu [dia mahu kekal di United selepas musim ini].  Keadaan sekarang adalah bagaimana keadaannya, dan ia adalah untuk pinjaman. Ia adalah kelab besar jadi saya akan cuba melakukan segala-galanya mengikut kemampuan saya, dan jika dia melakukannya dengan baik sudah tentu dia akan menjadi pilihan yang baik.”

Weghorst bercakap tentang bagaimana Marcus Rashford adalah orang pertama yang mengucapkan tahniah kepadanya untuk golnya.

“Dia [Rashford] seorang yang sangat baik, seorang yang sangat terbuka, dia adalah orang pertama yang datang kepada saya apabila saya menjaringkan gol saya.”

Sumber : the people person / Man utd News

Lain-Lain Artikel