Berita Terkini

West Ham United Mahu Harry Maguire Secara Pinjaman

DF309584-5233-44E6-8804-02570AEE2049

Ketua pasukan kesayangan peminat Manchester United, Harry Maguire dilaporkan dikehendaki oleh West Ham United secara pinjaman bulan ini.

Pemain pertahanan England itu telah kurang beraksi di Old Trafford. Maguire, telah membuat 15 penampilan secara keseluruhan tetapi hanya tujuh dalam kesebelasan utama.

Bos Red Devils, Erik ten Hag lebih mengutamakan rakan pertahanan Raphael Varane dan Lisandro Martinez.

Pengurus Belanda itu juga telah memilih untuk menggunakan bek kiri Luke Shaw sebagai bek tengah sementara daripada memulakan Maguire.

Ini telah menyebabkan ketidaktentuan lebih lanjut mengenai masa depan bekas pemain pertahanan Leicester City itu di Manchester United.

Menurut laporan Mirror, The Red Devils sanggup menanggung beban besar pada £85 juta yang mereka bayar untuk Maguire pada 2019.

West Ham berminat untuk menandatangani pemain itu secara pinjaman pada jendela perpindahan Januari yang sedang berlangsung.

The Hammers bergelut dalam liga, jatuh di tempat ke-18, kalah 12 daripada 18 perlawanan mereka.  Anak buah David Moyes telah menjaringkan 25 gol dan sedang mencari jalan untuk lepas daripada penyingkiran

Mereka mungkin berpindah secara pinjaman untuk Maguire, kerana Wolverhampton Wanderers dilaporkan cuba mendapatkan Craig Dawson dari Stadium London.

Dia bernilai £7 juta, dan West Ham telah menolak tawaran daripada Wolves.

Bagaimanapun, anak buah Julen Lopetegui dijangka kembali dengan tawaran yang lebih baik.

Sementara itu, Maguire telah membuat 159 penampilan, menjaringkan tujuh gol dan memberikan lima bantuan, untuk Red Devils sejak tiba di Leicester.

Walau bagaimanapun, masanya di Old Trafford telah dilanda kritikan berterusan terhadap pencapaiannya kerana yuran perpindahan £85 juta.

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar