Berita Terkini

Weghorst tidak mempunyai kualiti bermain untuk Man United – Paul Scholes

DDDF4203-ED27-452D-98E3-145A08FC845E

Legenda Manchester United Paul Scholes berkata bahawa Wout Weghorst tidak mempunyai kualiti untuk bermain untuk Red Devils berikutan kekalahan 7-0 Liga

Perdana di Liverpool semalam.

Weghorst menyertai United secara pinjaman daripada Burnley pada Januari dan sejak itu dia telah menyumbang satu gol dan tiga bantuan daripada 14 penampilan di semua pertandingan.

Pemain berusia 30 tahun itu pada mulanya dijangka menjadi penyerang sasaran kelab, tetapi secara mengejutkan dia telah bermain dari peranan nombor 10 sejak beberapa minggu kebelakangan ini.

Menentang The Reds semalam, dia hampir tidak wujud sebelum penggantiannya. Bercakap selepas perlawanan, Scholes berkata bahawa Weghorst bukanlah pemain peringkat United.

Dia memberitahu produksi Liga Perdana menerusi Standard Sport:

“Weghorst berada dalam pasukan untuk menjadi pemain pertahanan, sungguh. Anda bercakap tentang Manchester United No. 10 atau penyerang tengah, dia berada dalam pasukan untuk bertahan.”

“Dia seorang yang berlari-lari dan menikus dan semua orang suka bermain dengannya kerana dia melakukan itu. Tetapi dari segi kualiti juga anda perlu mempunyai tahap kualiti tertentu untuk bermain untuk Man United. la tiada di sana.”‘

United mungkin tidak menandatangani Weghorst secara kekal. Weghorst telah ditandatangani pada bulan Januari sebagai pilihan yang menarik tetapi dia telah bermain dalam peranan bahagian tengah yang lebih mendalam. Erik ten Hag jelas menghargai tekanan tinggi dan kadar kerjanya.

Pemain Belanda itu juga telah membuat beberapa sumbangan gol penting seperti bantuannya dalam perlawanan akhir Piala Carabao tetapi akhirnya, dia ditandatangani dari Burnley untuk mencari gol.

Dia telah bergelut untuk menarik perhatian dalam aspek itu dan ini sepatutnya menimbulkan keraguan sama ada kelab itu akan meneruskan perjanjian tetap

untuknya pada akhir kempen.

Weghorst maih mempunyai masa untuk membuktikan dirinya tetapi dia mungkin tidak mempunyai banyak peluang apabila Anthony Martial tersedia untuk pemilihan sekali lagi.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar