Berita Terkini

Weghorst harus dikeluarkan dari kesebelasan utama – Neville

8c502057 C34d 4021 9f39 6d5c656a2a47

Gary Neville percaya Wout Weghorst perlu dikeluarkan dari skuad utama Manchester

Penyerang pinjaman dari Burley itu gagal memberi impak positif sekali lagi semasa kekalahan United 2-0 kepada Newcastle United pada hujung minggu, yang telah membawa kepada gelombang tindak balas daripada peminat dan pakar.

Sejak ketibaannya pada jendela perpindahan Januari, pemain Belanda yang menjulang tinggi itu hanya berjaya menjaringkan satu gol Liga Perdana untuk The Red Devils, tetapi Erik ten Hag nampakya kekal setia di bahagian depan tetapi ini mungkin disebabkan fakta dia tidak mempunyai pilihan lain dengan pilihan yang menarik amat menakutkan.

Gary Neville percaya Wout Weghorst perlu digugurkan

Neville muncul pada bola sepak malam Isnin dan berkata demikian apabila ditanya mengenai kesan baru-baru ini yang berusia 30 tahun.

“Sejak Ahad itu nampaknya sekejap, dia bermain pada dasarnya setiap saat sejak masuk. Saya memanggilnya pemegang tempat kerana United tidak melabur dalam penyerang yang United mahukan.

“Percubaan in harus dihentikan, Weghorst harus keluar, ia tidak bolen diteruskan lagi.”

Neville kemudiannya membincangkan kesan keseluruhannya berbanding dengan penyerang United pada separuh pertama musim ini dalam Cristiano Ronaldo.

“Weghorst mempunyai 12 kemenangan, empat seri, tiga kekalahan, dia hanya menjaringkan dua gol tetapi pasukan itu telah menjaringkan 37 gol, dengan Ronaldo adalah 19 perlawanan, mereka menang kurang tiga perlawanan, seri tiga, dan tewas empat lagi dengannya dalam perlawanan itu pasukan, dia menjaringkan 11 tetapi pasukan itu sendiri hanya menjaringkan 23, mereka adalah perbezaan yang besar.”

Akhirnya, ia adalah situasi yang sukar kerana isu kewangan pada bulan Januari bermakna Ten  Hag mungkin tidak mendapatkan penyerang idealnya dan dengan rekod kecederaan Anthony Martial membuktikan isu sebenar, ia terbuka untuk tafsiran tentang jalan lain yang boleh diterokai oleh United di tempat lain pilihan yang menarik pada masa ini.

Apabila Marcus Rashford tidak baik, sukar untuk melihat dari mana datangnya gol The Red Devils, tetapi menjatuhkan Weghorst adalah penyelesaiannya?

Dengan permainan yang datang dan pantas, ten Hag perlu membuat keputusan segera..

Sumber : Man Utd News / United In Focus

Lain-Lain Artikel