Berita Terkini

‘Weghorst akan cipta lebih banyak ruang jika tiada dipadang’ Richard Keys

FEF7135C-F69F-4FBF-9B7C-DF3BBDD1DF76

Bekas penyampai Sky Sports, Richard-Keys telah mengejek penyerang pinjaman Manchester United, Wout Weghorst kerana aksinya menentang Newcastle United.

Dia mendakwa penyerang Belanda itu adalah pemain biasa-biasa sahaja yang tidak layak bermain untuk Red Devils.

Weghorst mempunyai permainan yang hambar dan Keys tidak memaafkan penyerang Belanda itu.

“Mereka tidak akan pernah memenangi gelaran dengan Workhorse di sebelah. Serius – mengapa mereka bermain dia? Penyokongnya memberitahu saya dia melakukan sesuatu yang betul kerana dia memulakan perlawanan. Betulkah? Apa itu? Dan jangan beritahu saya dia ‘raksasa yang mendesak’ atau dia memulakan tekan ke belakang’ apa sahaja maksudnya.”

“Ten Hag membenarkan rancangannya untuk menandatanganinya secara kekal dengan memberitahu kami bahawa minggu lepas dan seterusnya menambah bahawa Workhorse ‘mencipta ruang untuk pemain’ Saya akan memberitahu anda apa – dia akan mencipta lebih banyak ruang jika dia tidak tidak di atas padang.”

“Intinya ialah dia seorang penyerang tengah biasa yang tidak menjaringkan gol dan tidak cukup bagus untuk bermain untuk United. Ten Hag kelihatan seperti seorang yang terdesak cuba untuk membenarkan kesilapan setiap kali dia bercakap tentangnya.”

Manchester United mendapatkan khidmat Weghorst secara pinjaman daripada pesaing Liga Perdana, Burnley selepas penyerang Belanda itu berkhidmat di kelab Turki, Besiktas.

Pemain antarabangsa Belanda itu telah menerima beberapa kritikan kerana persembahannya untuk

Red Devils.

Penyerang berusia 30 tahun itu masih belum mencatatkan rekod selepas membuat sembilan penampilan Liga Perdana untuk Manchester United musim ini.

Sumber : Man Utd News / Sportskeeda

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar