Berita Terkini

Walaupun tandatangani kontrak baru, United boleh mengejar Caicedo

468b22d8 C847 476d A3c2 757ce3b92d90

Manchester United kekal berminat untuk mendapatkan pemain tengah Brighton & Hove Albion, Moises Caicedo walaupun kontrakya dilanjutkan, dakwa wartawan terkenal Florian Plettenberg.

Pemain Ecuador itu banyak dikaitkan dengan perpindahan dari Stadium Amex pada Januari. Kedua-dua Arsenal dan Chelsea membuat tawaran untukya tetapi Brighton bertegas bahawa dia tidak dijual.

Caicedo baru-baru ini menandatangani kontrak yang lebih baik sehingga musim panas 2027 tetapi Plettenberg melaporkan bahawa kemungkinan besar dia boleh meninggalkan Seagulls pada jendela perpindahan seterusnya.

United adalah antara kelab yang mempertimbangkan pendekatan musim panas untuk khidmatnya.

Man Utd tidak memerlukan pemain tengah bertahan yang lain Caicedo telah cemerlang untuk Seagulls istilah ini. Dia telah melengkapkan 89 peratus hantaran sambil memenangi hampir tiga terjahan dan enam duel setiap penampilan.

Dalam masa kurang dari setahun sejak penampilan sulungnya di Liga Perdana, Caicedo telah membuktikan dirinya sebagai salah seorang pemain tengah bertahan terbaik dengan persembahannya yang konsisten.

Dia akan menjadi pemerolehan hebat untuk mana-mana kelab elit Eropah tetapi tanda tanya besar ialah sama ada United akan mempertimbangkan pendekatan untukya menjelang musim panas.

The Red Devils sudah mempunyai pemain tengah bertahan bertaraf dunia Casemiro dalam barisan dan mereka tidak mahu berbelanja besar untuk Caicedo untuk memberi perlindungan kepada pemain Brazil itu.

Sebaliknya, tanggungjawab harus diberikan untuk mengejar pemain tengah yang lebih kreatif. Seorang pemain dalam acuan Jude Bellingham dari Borussia Dortmund akan menjadi penandatanganan musim panas yang ideal.

United perlu memecahkan rekod perpindahan mereka untuk mendapatkan Bellingham pada musim panas ini tetapi mereka berdepan saingan besar dari Liverpool dan Real Madrid dalam usaha itu.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel