Berita Terkini

Vinicius Junior menggantikan nombor 7 Cristiano Ronaldo?

0815F293-7BCE-4C77-BC97-1D580FAE23FC

Mungkin ianya satu berita yang boleh dikatakan mengarut dan jangan mimpi untuk direalisasikan. Tapi tiada mustahil jika kedua pihak mendapat persetujuannya.

United dikatakan mahu mendapatkan khidmat pemain muda sensasi Real Madrid Vinicius Junior. Ini di sebabkan United menggantikan superstar Cristiano Ronaldo yang dilihat tidak akan pulang sebagai pemain United lagi

Demikian menurut akhbar Sepanyol El Nacional , yang mendakwa bahawa Red Devils akan berusaha untuk membuat tandatangan besar sebagai tindak balas kepada pemergian pemain nombor tujuh mereka.

United telah menemui “calon ideal”dan bersedia menunggu sehingga Jun untuk mendapatkan pemain mereka. Memandangkan pemain Brazil itu sudah m pun berjaya sebagai pewaris Ronaldo di Real Madrid selepas bintang Portugal itu pergi ke Juventus

Jadi wajarlah dia tidak menghadapi masalah menangani tekanan untuk melakukan perkara yang sama di Old Trafford.

Dan dengan kontraknya tamat pada 2024, dia mungkin tidak boleh dicapai seperti yang diandaikan. Menurut El Nacional lagi Erik ten Hag telah “menghubungi secara peribadi” Vinicius, malah bertindak menekannya untuk menolak tawaran lanjutan kontrak Real Madrid di Sepanyol.

Dia telah memberi jaminan kepada pemain sayap itu bahawa jersi nombor tujuh itu akan menjadi miliknya sekiranya dia membuat pertukaran, manakala kelab itu bersedia untuk mengatasi sebarang tawaran yang dikemukakan oleh Madrid.

Bakat yang luar biasa antara pemain terbaik dunia, Vinicius pastinya akan mengujakan peminat Man United. Kepantasannya dan muslihat kembali kepada seorang Cristiano Ronaldo yang sebenarnya suka ditonton oleh penonton perlawanan, dan sudah pasti dia akan seronok menyandang gelaran mega bintang di Old Trafford.

Walau bagaimanapun, sukar untuk membayangkan Real Madrid melakukan apa-apa selain daripada menarik diri untuk mengekalkan pemain sayap bintang mereka dan United telah digunakan sebagai alat tawar-menawar dalam kebuntuan kontrak seperti ini sebelum ini.

Sudah tentu, United berjaya menandatangani Raphael Varane dan rakan senegara Vinicius Casemiro sejak kebelakangan ini dan mungkin mengharapka. peluang mereka untuk menghargai permata Madrid dari Santiago Bernabeu.

Tetapi ia akan menjadi usaha monumental yang memerlukan komitmen kewangan yang besar, pada masa United sedar bahawa skuad mereka masih mempunyai jurang yang perlu disi.

Kedudukan Vinicius di sayap kiri mungkin merupakan salah satu daripada beberapa posisi yang mempunyai kelebihan.

Bernilai €120m menurut Transfermarkt, sukar untuk melihat pemilik semasa membenarkan perpindahan sedemikian dan masih memberi Ten Hag dana yang diperlukan untuk merekrut penyerang, bek kanan, pemain tengah, dan berpotensi penjaga gol

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar