Berita Terkini

[VIDEO] Rashford giat berlatih sepakan percuma menjelang pertemuan menentang Senegal

E09879B5-6170-4FDF-A5A9-5A9C1545A074

Selepas berjaya menjaringkan satu gol daripada sepakan percuma menentang Wales,pemain Man United Marcus Rashford telah menyiarkan video latihan sepakan percumanyan dalam persiapan untuk berdepan Senegal dalam pusingan 16 pasukan

Pemain berusia 25 tahun itu kini merupakan penjaring terbanyak bersama di Piala Dunia, terikat dengan pemain seperti Kylian Mbappe dan Cody Gakpo, dan akan berusaha untuk mendapatkan anugerah Kasut Emas pada edisi kali ini..

Hebatnya, Rashford kini merupakan pemain England yang paling berprestasi walaupun bermain di bangku simpanan untuk dua perlawanan.

Pada pembukaan Three Lions, dia menjaringkan gol selepas hanya 49 saat di atas padang.

Dia menjadi tajuk utama dengan dua gol hebatnya menentang Wales, khususnya sepakan percumanya yang membuka jaringan untuk pasukan.

Sumbangannya, bersama Phil Foden memastikan kelayakan England ke pusingan seterusnya.

Selepas penyudahnya yang cantik menerjah jaring, ia akan menjadi pertarungan antara dia dan Kieran Trippier untuk siapa yang mengambil kedudukan utama atas sepakan percuma.

Rashford sedang berusaha untuk memastikan dia mempunyai peluang untuk mengambil sebarang sepakan penalti yang berpotensi untuk mendapatkan jaringan..

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar