Berita Terkini

Video – Maguire mengabaikan Avram Glazer

F71410AC-D24E-4A7E-8FDD-30406413D569

Kapten Manchester United, Harry Maguire nampaknya sengaja memainkan perasaan Avram Glazer ketika pasukan itu memulakan kutipan trofi Piala Carabao mereka.

United menewaskan Newcastle United dengan dua gol berbalas kosong untuk memenangi trofi Piala Carabao.

Erik ten Hag telah menamatkan kemarau enam tahun kelab itu dengan bergaya dan dalam proses itu telah merangkul trofi pertamanya sebagai bos United.

Gol pasukan semuanya datang pada separuh masa pertama hasil Jaringan Casemiro dan Marcus Rashford sudah cukup untuk menobatkan Red Devils sebagai juara Piala Carabao EFL.

Di tengah-tengah perayaan itu, video telah muncul di media sosial menunjukkan Maguire langsung mengabaikan Avram Glazer.

Kehadiran Avram dalam perlawanan menentang Newcastle adalah kali keempat dia menghadiri perlawanan United sejak 2019.

Ketika Maguire terus menerima trofi, menyiarkan Avram Glazer bertepuk tangan.

Jika perlawanan menentang Newcastle adalah sesuatu yang perlu dilalui, Glazers masih sangat tidak popular dalam pangkalan peminat United.

Berbilang kali sepanjang 90 minit, terdapat nyanyian anti-Glazer yang pastinya menyampaikan mesej biasa keluarga Amerika perlu menjamin jualan penuh, berkemas dan pergi.

Ini berlaku di tengah-tengah laporan bahawa Glazers mungkin tidak semestinya menjual kelab itu dan terdapat senario di mana mereka kekal bertanggungjawab di Old Trafford.

Elliott Management, sebuah dana lindung nilai Amerika dilaporkan telah menawarkan pembiayaan Glazers yang akan membolehkan mereka kekal dalam kawalan di United.

 

Sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel