Berita Terkini

Victor Lindelof akui kesilapannya

Image 2023 11 18 063704176

Pertahanan United Victor Lindelof telah menerima bahawa dia berkongsi sebahagian daripada kesalahan selepas membuat kesilapan besar ketika kekalahan 3-0 Sweden oleh Azerbaijan.

Victor Lindelof, pertahanan Manchester United yang merupakan bek utama pasukan Sweden, terperangkap di tepi kawasan penaltinya sendiri mengakibatkan pemain Azerbaijan berjaya mengambil kesempatan dengan melancarkan serangan awal yang memberikan mereka kelebihan.

“Cara kami memulakan perlawanan adalah dengan kesilapan individu dari pihak saya,” ujar Lindelof, melalui Aftonbladet. “Saya fikir saya mengawal situasi, tetapi dia memenangi bola. Ini tidak baik, dan ia meletakkan pasukan dalam situasi buruk.

“Kemudian, mereka mendapat gol kedua dengan cepat dan kemudian menjadi sukar untuk kembali. Walaupun anda bermotivasi, tetapi anda telah memulakan perlawanan dengan cara yang buruk.”

Azerbaijan menggandakan asakan mereka hanya tiga minit kemudian melalui pemain muda bekas Wolves, Renat Dadashov, akhirnya meraih kemenangan sejarah 3-0 walaupun bermain dengan sepuluh orang selama setengah jam terakhir.

“Saya telah bermain cukup banyak perlawanan dan membuat banyak kesilapan, seperti yang anda lakukan walaupun jika anda tidak bermotivasi. Ini bukan tentang itu,” tambah Lindelof.

“Ini tentang kualiti yang tidak ada pada hari ini. Kami cuba untuk mendapatkan gol penyamaan dan berjaya mencipta sedikit peluang, akibat daripada berada dalam situasi yang cukup baik.”

Harapan Sweden untuk layak ke Euro 2024 sebenarnya berakhir sebulan yang lalu, Belgium dan Austria masing-masing unggul 10 dan 12 mata di hadapan dalam Kumpulan F.

Lain-Lain Artikel