Berita Terkini

Varane ucapkan selamat tinggal kepada Madrid untuk ke United

9B421EF2-F7C1-4DDF-81A0-E1F3874304EA

Khabar angin mengenai perpindahan Raphael Varane ke Manchester United boleh dikatakan semakin hampir untuk menjadi kenyataan Setelah pemain pertahanan itu dilaporkan mengucapkan selamat tinggal kepada Real Madrid musim panas ini untuk berpindah ke Manchester United.

Terlebih dahulu Masa depan Varane di Real Madrid sentiasa menjadi tanda tanya kerana pemain pertahanan Perancis itu sehingga kini masih enggan melanjutkan kontraknya di Real Madrid yang akan berakhir tahun depan.

Sebaliknya, terdapat beberapa kelab Eropah yang mula mengambil langkah untuk menandatanganinya. Salah satunya adalah Manchester United, yang cukup berminat untuk mendapatkan khidmatnya.

Menurut The Athletic, perpindahan Varane ke Manchester United semakin hampir untuk menjadi kenyataan Kerana pemain pertahanan itu telah mengucapkan selamat tinggal untuk meninggalkan Real Madrid.

Menurut laporan itu, ejen Varane baru-baru ini bertemu dengan presiden Real Madrid, Florentino Perez.

Semasa perbualan, ejen Varane menyatakan bahawa pemain itu ingin berpindah kerana ingin mencari cabaran baru dalam kariernya setelah hampir satu dekad bersama El Real.

Dalam laporan sama,Perez dilaporkan terpaksa menerima pemergian Varane pada musim panas ini daripada melepaskannya secara percuma pada tahun depan.

Laporan itu mendakwa bahawa Manchester United dan Real Madrid mula berunding mengenai bayaran perpindahan untuk Varane musim panas ini.

Real Madrid dilaporkan meletakkan Varane sekitar 50 juta euro.Mereka menganggap harganya sepadan  dengan nama gah Varane, yang kebetulan adalah salah satu pertahanan terbaik di dunia.

United sendiri dilaporkan masih berusaha untuk berunding sehingga harganya boleh turun menjadi sekitar 45 juta euro.

Lain-Lain Artikel