Varane siap menerima tawaran kontrak United sehingga 2026

0

Berita menggembirakan untuk peminat Manchester United kerana menurut Wartawan terkenal dari Itali Fabrizio Romano mengatakan bahawa Raphael Varane bersedia menerima tawaran kontrak Manchester United sehingga 2026.

Selain itu, Romano juga menyatakan bahawa Manchester United akan segera memberikan kontrak lima tahun kepada Varane jika perjanjian dengan Real Madrid tercapai.Laporan ini disampaikan oleh Romano melalui twitternya, @FabrizioRomano.

“Situasinya jelas di pihak Varane.Dia siap menerima tawaran kontrak Manchester United sehingga 2026 jika perjanjian antara kelab dan Real Madrid akan dicapai dalam beberapa hari / minggu ke depan,.

“Varane menghormati Real.”Namun,dia akan menyukai pengalaman di Liga Perdana. “kata Romano di Twitter pada hari Ahad (18/7/2021)

Seperti diketahui, masa depan Varane di Madrid masih dalam keadaan samar Kerana, pemain Perancis itu tidak ingin melanjutkan kontraknya di Madrid yang akan berakhir pada akhir musim 2021-2022.

Sekiranya tidak ada kesepakatan baru,Madrid harus melepaskan Varane secara percuma pada akhir musim depan.Senario itu akan sangat merugikan Madrid kerana Varane mempunyai harga perpindahan yang cukup tinggi.

Sekarang,nasib Varane bergantung pada rundingan antara Manchester United dan Madrid.Sekiranya persetujuan dicapai, Varane akan menjadi pemain United pada musim depan.

- Advertisement -