Varane sampaikan pesanan khusus buat peminat United

0

Pertahanan baru Manchester United Raphael Varane telah menyampaikan pesanan kepada peminat United selepas secara rasmi menyertai gergasi liga perdana inggeris itu.

Varane adalah salah satu pemain baru yang direkrut oleh Manchester United pada musim panas ini. Pemain itu dibawa masuk dari Real Madrid.

The Red Devils dilaporkan mengeluarkan dana sebanyak 42 juta Pound untuk membawa Varane.Bersama United,Varane telah menandatangani kontrak empat tahun, dengan pilihan perpanjangan tambahan satu tahun.

Varane diperkenalkan sebagai pemain Manchester United pada hari Sabtu (14/8/2021).Dia telah diperkenalkan di Old Trafford sebelum perlawanan menentang United menentang Leeds United.

Setelah secara rasmi menyertai dengan United,Varane telah menyampaikan pesanan kepada peminat The Red Devils. Dia mengatakan bahawa dia sangat gembira berada di kelab barunya.

“Hai semua, saya sangat gembira berada di sini,” kata Varane di laman web rasmi kelab.”Terima kasih atas suasana di Old Trafford – terima kasih banyak. Saya sangat gembira berada di sini dan saya bersedia untuk bekerja keras. ”

Varane juga menjelaskan bahawa dia akan memberikan segalanya untuk Manchester United yang dia anggap sebagai salah satu kelab paling ikonik dalam bola sepak dunia.

“Manchester United adalah salah satu kelab paling ikonik dalam bola sepak dunia dan peluang untuk datang ke sini dan bermain di Liga Perdana adalah sesuatu yang tidak dapat saya tolak.”

“Masih banyak lagi yang ingin saya capai dalam karier saya dan saya tahu saya menyertai skuad yang penuh dengan pemain hebat yang semuanya akan mempunyai tekad yang sama untuk memenangi perlawanan dan piala.

“Setelah bercakap dengan pengurus, saya dapat melihat sejauh mana kemajuan yang dicapai dalam beberapa musim terakhir dan sekarang saya menyertai kumpulan yang bersedia bermain di peringkat tertinggi.

“Saya mahu memberi impak di sini dan saya akan memberikan segalanya untuk menjadi sebahagian daripada sejarah kelab terkenal ini.”

Ole Gunnar Solskjaer juga mengakui bahawa dia sangat gembira dengan kedatangan Varane di Manchester United.Solskjaer yakin kedatangan Varane dapat meningkatkan kualiti pasukannya.

“Saya sangat gembira kerana kami berjaya mendapatkan salah satu pemain pertahanan terbaik di dunia sejak 10 tahun kebelakangan ini.Raphaal adalah pemenang yang terbukti telah lama kita kejar dan kita tahu betapa berdedikasi dia, “kata Solskjaer.

“Kami mempunyai sebilangan besar pemain pertahanan antarabangsa dan dia akan menambahkan kemahiran dan kepemimpinannya yang luar biasa ke dalam kumpulan kami. Dia adalah pemain pertahanan yang unik dengan kombinasi atribut tahap tinggi yang jarang saya tahu yang akan mempengaruhi pemain muda kami.

“Dia telah memenangi segalanya untuk menang tetapi saya tahu bahawa dia masih bertekad untuk berjaya, saya tidak sabar untuk menyambutnya ke dalam skuad.”

Sumber: Manchester United

- Advertisement -