Berita Terkini

Varane kembali, Perancis tewaskan Denmark

F20DFCD0-3920-4897-9242-C73A526C7B99

Dua bintang Man United Raphael Varane dan Eriksen berdepan sesama sendiri dalam perlawanan Piala Dunia Qatar. Ia berlangsung apabila Perancis berdepan Denmark dalam perlawanan kedua peringkat kumpulan D..

Juara bertahan Perancis memerlukan tiga mata untuk layak ke pusingan seterusnya dan Denmark juga ingin bersaing merebut satu slot ke pusingan kalah mati..

Namun perlawanan yang sengit itu berakhir dengan keputusan memihak kepada Perancis dengan kemenangan 2-1 hasil dua gol dari Mbappe.

Varane baru-baru ini mendapat kecederaan semasa perlawanan United menentang Chelsea dalam Liga Perdana. Bekas bintang Real Madrid itu mengalami kecederaan hamstring dan tidak beraksi dalam pertandingan pembukaan Perancis menentang Australia.

Semasa perlawanan terbaharu di Stadium Al Janoub di Al Wakrah, Perancis berusaha untuk memastikan tempat mereka ke pusingan seterusnya kejohanan itu.

Bekas pertahanan yang memenangi Liga Juara Juara telah dikeluarkan pada minit ke 75 perlawanan ini tetapi telah melakukan persembahan yang stabil dibelakang..

Varane melakukan 45 sentuhan bola sambil memperoleh 84 peratus ketepatan hantaran. Dia juga hanya membuat dua pelepasan dalam keseluruhan permainan.

Bintang Denmark, Christian Eriksen mengawal di bahagian tengah. Bekas bintang Tottenham Hotspur itu memulakan beberapa langkah berisiko tinggi, yang hampir membuahkan hasil untuk Denmark pada beberapa kali.

Eriksen menyempurnakan 88 peratus hantarannya dan membuat tiga hantaran penting. Bintang Denmark itu juga menyempurnakan dua daripada enam hantaran lintangnya dan berada di hadapan dengan enam daripada sembilan bola panjangnya.

Bintang United itu melakukan 83 sentuhan bola yang mengejutkan semasa persembahannya yang gigih. Dengan Denmark bergelut di tempat ketiga dengan dua perlawanan dimainkan, peluang mereka untuk ke pusingan seterusnya adalah tipis.

Bagaimanapun, Perancis sedang mara ke pusingan 16 Piala Dunia. Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa dalam pertarungan Man United heavyweight ini bintang Perancis itu mempunyai hak berbangga

Sumber : Man Utd News

Attachment.png

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar