Berita Terkini

Varane berikan pendapat peluang United meraih kejuaraan liga..

Efa1e44f 3bd8 4254 8e22 021778efe3e1

Raphael Varane mengakui “segala-galanya mungkin” apabila ditanya mengenai harapan Manchester United bergelar juara selepas kemenangan mereka menentang Manchester City.

United mempamerkan perwatakan hebat untuk bangkit dari belakang menewaskan jiran mereka yang datang pada hujung minggu. Jaringan gol daripada Bruno Fernandes dan Marcus Rashford menolak jaringan pembukaan tandukan Jack Grealish.

Kemenangan itu menyebabkan pasukan kendalian Erik ten Hag berada dalam jarak satu mata di belakang City dan menunjukkan sejauh mana United telah melangkah sejak permulaan musim di bawah pengurus baharu mereka.

United masih ketinggalan sembilan mata dari Arsenal, walaupun mereka akan bertandang ke stadium Emirates Ahad untuk menentang pasukan London Utara itu, di mana mereka boleh menang dengan kemenangan.

Dan berikutan kemenangan ke atas musuh ketat City pada hari Sabtu, Varane kini berkata dia dan rakan sepasukan United akan mengambil perkara ‘perlawanan demi perlawanan’ sambil mengakui ‘segalanya mungkin’ dalam usaha mereka untuk memenangi kejuaraan Liga Perdana musim ini

“Semuanya mungkin,” kata pertahanan Perancis selepas kemenangan itu.

“Kami hanya akan menerimanya daripada satu perlawanan demi satu perlawanan. Ia masih jauh dan ia sangat sukar. Keamatan setiap perlawanan adalah luar biasa, usaha fizikal. Ia seperti perlawanan yang sama seperti perlawanan besar Juara (Liga) setiap perlawanan”

“Temponya sangat tinggi.  Pemain sangat bersedia dari segi fizikal.  Kami tahu betapa sukarnya ia. Tetapi kami mantap;  kami kuat.  Kami hanya perlu menggunakan pemain berkualiti dengan bola.”

Sebelum bertandang untuk menentang Arsenal, United akan menentang Crystal Palace di Selhurst Park pada petang Rabu, dan boleh melonjakkan Manchester City dan Newcastle ke tempat kedua dalam carta Liga Perdana dengan kemenangan.

Sumber : Manchester Evening News

Lain-Lain Artikel

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Buletin Manchester United
Buletin Manchester United

Buletin Manchester United

245

Page rasmi untuk Kelab Peminat Buletin Manchester United (BMU) dan page bahasa Malaysia no 1

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir 

Coventry City 3
(Simms 71 OHare 79 Wright 90+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23 Maguire 45+1 Fernandes 59)

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU! 

#BMU06

[BMU - PIALA FA EMIRATES]

Separuh Akhir

Coventry City 3
(Simms 71' O'Hare 79' Wright 90'+5 pen.)

Manchester United 3
(McTominay 23' Maguire 45'+1 Fernandes 59')

United menang penentuan sepakan penalti 4-2.

United layak ke perlawanan akhir! Tahniah United!

Komen anda dengan keseluruhan persembahan pemain-pemain United dalam perlawanan sebentar tadi.

Siapakah pemain terbaik United dalam perlawanan sebentar tadi?

p/s: Kemenangan yang cukup sukar buat United. Pujian buat Coventry City yang bangkit dengan penuh keajaiban. Fokus United untuk perlawanan seterusnya dan perbaiki segala kelemahan dan kekurangan! 💪👊

#GGMU!

#BMU06
... See MoreSee Less

6 hours ago

289 CommentsComment on Facebook

Syukur Alhamdulillah kita menang. Kita buat lagi. Silap sikit percaturan. Apa-apa bola itu bulat. Tiada yang mustahil.

Harap adalah player yang sengaja atau Tak sengaja taji kaki raspod time training .. dia dengan ten hag dua2 boleh out buat team sendiri ..

dh menang penalti, xde sorang pun pergi kerumun kt Hojlund/Onana. Prgi kt fans pun jalan sedih mcm kalah. Mmg ada majlis kematian ke tadi ? 😑

Load More

Coventry City 3 - 3 Manchester United
(Sepakan penalti 2 - 4)

RASMUS HØJLUND menyempurnakan sepakan penalti baik untuk membawa United ke perlawanan akhir!!!
... See MoreSee Less

6 hours ago

437 CommentsComment on Facebook

ETH mmg saje main kan perasaan dak2 lipop

Tahniah Coventry... Anda sememangnya layak menang👍

Harga tiket semi final mahal min, rugilah main 90minit je. Berbaloilah kedua penyokong yang hadir dapat tengok gol comeback 🤣🤣

Load More