Varane akhirnya dedah alasan menyertai United

0

B724EED3-F51C-44DA-B92D-2ECF1AB97F2A 55BBD19F-D866-4734-B399-2EBDC2C417BA

 

Raphael Varane akhirnya mengungkapkan alasan mengapa dia memutuskan untuk menyertai dengan Manchester United musim panas ini.

Pemain pertahanan itu mengatakan bahawa musim panas ini adalah waktu yang tepat untuknya mencari cabaran baru.

Varane telah terkenal sebagai pemain Real Madrid selama 10 tahun. Dia menjadi tokoh yang boleh dipercayai dalam mengemudi pertahanan Los Blancos.

Musim panas ini, pemain pertahanan kebangsaan Perancis itu memutuskan untuk membuka lembaran baru dalam kariernya dengan menerima tawaran untuk bermain di Manchester United.

Varane mengatakan bahawa ada sebab mengapa dia akhirnya menerima tawaran Manchester United. 

“Saya rasa ini adalah waktu yang tepat untuk bergerak kerana banyak faktor,” kata Varane kepada laman web rasmi MU. 

Varane mengakui telah lama menginginkan cabaran baru dalam kariernya Jadi ketika tawaran United datang, dia tidak berfikir dua kali untuk bergerak.

“Faktor terpenting mengapa saya berpindah kerana ini adalah cabaran baru.Saya juga termotivasi untuk memiliki karier di liga besar dan juga di kelab besar seperti Manchester United,”

“Peluang ini menarik perhatian saya sehingga saya dan keluarga memutuskan untuk menerima tawaran ini.Saya merasakan bahawa ini adalah saat yang baik untuk membuat keputusan seperti ini,”

Varane juga mengakui bahawa dia sangat terkesan dengan sambutan yang diberikan oleh peminat United ketika dia diperkenalkan.Pertahanan itu bertekad untuk memberikan yang terbaik untuk United.

“Saya datang ke sini kerana saya ingin merasakan emosi baru, dan saya merasakan bahawa ketika saya diperkenalkan semalam Ini adalah saat yang sangat besar buat saya dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat. Saya akan memberikan yang terbaik di dalam padang.

- Advertisement -