Berita Terkini

Van Der Vaart meneruskan kritikannya dengan mengaitkan Harry Maguire..

8b9b2d68 3f40 4a8f 938d C6bb929c2254

Pundit berasal Belanda dan bekas antarabangsa ialah pakar di Belanda pada masa kini, dan jika ada satu perkara yang terkenal dengan analisisnya, itu adalah sindirannya yang tidak perlu pada Harry Maguire..

Kapten Manchester United itu menjadi sasaran tanpa disedari Van der Vaart sekali lagi minggu ini selepas kemenangan Bayern Munich ke atas Paris Saint-Germain.

Dia sedang menganalisis prestasi pemain pertahanan Bayern, Matthijs de Ligt, yang prestasinya sebelum ini dia bandingkan dengan Harry Maguire.

Dipetik oleh Yoetbal International, dia berkata: “Semasa dia di Juventus, jika bola dimainkan dalam-dalam dan dia terpaksa berpusing, dia kelihatan seperti Harry Maguire… Kini dia kembali ke bentuk lamanya.

”Jika anda mempunyai bakat seperti itu, anda perlu membinanya. Bersama Virgil van Dijk, saya rasa dia adalah pertahanan terbaik yang kami ada di Belanda.”

“Anda boleh lihat dia lebih tangkas, lebih lincah. Saya fikir ia benar-benar berkaitan dengan kecergasannya sendiri. Ia jauh lebih tajam, ia hanya di sana. Dia lebih cergas dan berasa lebih baik, dia tidak lagi mempunyai jisim itu.”

Van der Vaart telah menjelaskan dengan jelas bahawa dia tidak menilai Harry Maguire sama sekali, dan akan memberitahu semua orang.

la adalah pertelingkahan bola sepak yang paling bereat sebelah, dengan Maguire mengabaikan komen berterusan bekas pemain Tottenham itu.

Dia dipetik oleh Ihe Mirror tahun lalu: “Apabila saya pergi melihat kelab amatur pada hari Ahad, saya boleh menemui tiga pemain yang boleh bermain seperti dia. Saya bermaksud begitu.:

Malah pada tahun 2019, dia dipetik oleh The Express : “Saya bekerja untuk televisyen Belanda dan saya masih ingat kami berkata: ‘Harry Maguire… dia adalah pemain paling teruk di atas padang’. Dan kemudian dua bulan kemudian, £80 juta. Tidak boleh dipercayai.”

Tahun lalu dia membidik pemain antarabangsa Jerman, mengulas melalui The Mail : “Niklas Sule bukan bertaraf dunia. Dia adalah Harry Maguire dari Jerman.”

Terdapat juga komen yang menghina. la adalah dendam pelik yang dimiliki orang Belanda, dan tidak menunjukkan tanda untuk berhenti.

Sumber : United in Focus / Man Utd News

 

Lain-Lain Artikel