Berita Terkini

Van De Beek mungkin kembali ke Ajax Amsterdam

7CB9D223-3CC4-40B9-81BB-FE3FA12718C6

Kekalahan Manchester United di tangan Newcastle pada hari Ahad adalah satu lagi peringatan tepat pada masanya tentang keperluan untuk menaik taraf pilihan bahagian tengah pasukan.

Dengan Casemiro digantung dan Christian Eriksen cedera, pasukan itu telah gagal bermain secara berkesan dari belakang dan memainkan bola ke hadapan dengan sebarang keyakinan sebenar.

Dijangka pengurus Erik ten Hag telah memutuskan untuk menurunkan sejumlah bintang pada musim panas depan ketika kelab itu berusaha untuk mengumpul modal untuk pelaburan selanjutnya ke dalam pasukan.

Penandatanganan pinjaman Marcel Sabitzer boleh kembali ke Bayern Munich sementara Scott MeTominay adalah subjek yang diminati oleh Magpies.

Pemain tengah yang cedera Donny van de Beek juga dikehendaki oleh beberapa pasukan Eropah dengan

Football Insider mendakwa bekas kelab Ajax berminat  untuk mengadakan pertemuan semula.

United telah membawa kembali pemain tengah menyerang itu ke kelab ketika Ole Gunnar Solskjaer menjadi pengurus tetapi bersedia untuk menerima sekitar £15 juta untuk memindahkannya dan membebaskan bil gaji.

“Ajax berminat untuk membawa pemain tengah Man United, Donny van de Beek kembali ke kelab pada musim panas ini, sumber memberitahu Football Insider.

“The Red Devils membayar potensi bayaran hampir £40 juta untuk menandatangani pemain antarabangsa Belanda itu pada 2020.

“Man United dipercayai akan menerima tawaran sebanyak £25 juta untuk Van de Beek selepas tiga tahun mengecewakan di kelab itu.”

Pemain berusia 25 tahun itu mengalami masa buruk sejak tiba di Old Trafford tetapi nasibnya sepatutnya berubah di bawah bekas pengurusnya.

Tetapi pemain Belanda itu hanya membuat 10 penampilan sebelum kecederaan berakhir musim dengan hanya empat daripadanya datang dari awal.

Van De Beek jelas tidak sesuai dengan gaya permainan yang Ten Hag mahu laksanakan dan lebih baik kedua-dua pihak mengurangkan kekalahan pada musim panas akan datang.

Pemain tengah itu masih dipandang tinggi di kelab Amsterdam dan penjualannya boleh membantu kelab itu dalam usaha mereka menarik penyerang dan pemain tengah kelas atas

Sumber : Man Utd News / United In Focus

Lain-Lain Artikel