Berita Terkini

United tetap terbuka menjadikan Marcel Sabitzer pemain tetap musim depan

E7fc7b89 4b3b 4615 942e 4f187c7f6655

Manchester United pada masa ini adalah pasukan yang paling berprestasi di Eropah dan telah menambah Piala Carabao ke dalam kabinet trofi mereka.

Kemenangan menentang West Ham bermakna mereka telah mara ke suku akhir Piala FA dan bersedia untuk menentang Pusingan 16 menentang Real Betis dalam Liga Europa, kedua-dua perlawanan itu dilihat peluang tinggi boleh mencapai kemenangan.

Tambah lagi prestasi menakjubkan United dalam Liga Perdana di mana mereka masih mempunyai peluang luar untuk menang, dan tugas yang telah dilakukan oleh Erik ten Hag menjadi lebih jelas.

Sabitzer telah datang pada masa yang sesuai

Malah peminat yang paling bersemangat tidak akan mengimpikan perubahan sedemikian dalam masa kurang dari lapan bulan dan untuk ini bos Belanda itu patut dipuji.

Momentum United mungkin terbantut apabila Christian Eriksen mengalami jadual kecederaan jangka panjang bersama Scott McToy dengan United berdepan perlawanan yang padat.

Tetapi penangkapan Marcel Sabitzer secara pinjaman pada hari tarikh akhir dari Bayern Munich membantu Ten Hag kekal di landasan dan pemain Austria itu telah memainkan peranannya dalam membantu United mengekalkan prestasi kemenangan ini.

Pemain antarabangsa Austria itu telah mencipta enam penampilan setakat ini untuk Red Devils dan telah mengagumkan pengurus dan peminat dengan dorongan dan keinginannya.

Terdapat banyak laporan yang menyatakan bahawa gergasi Bundesliga itu terbuka untuk menurunkan Sabitzer pada musim panas dan United akan lebih gembira untuk menukar perjanjian pinjaman ini menjadi perjanjian tetap.

“Pada peringkat ini sangat mungkin dia akan menyertai United dengan perjanjian tetap.  Tetapi masih terlalu awal untuk rundingan konkrit sekarang.  Bayern akan menandatangani perjanjian dengan Laimer dalam beberapa minggu akan datang: perubatan & menandatangani!  Perjanjian lisan sejak berbulan-bulan,” tulis wartawan Sky Sports Florian Plettenberg di Twitter.

United mempunyai keputusan untuk dibuat mengenai Sabitzer

Tetapi seperti yang dilaporkan oleh The Peoples Person, bajet musim panas United akan bergantung pada pengeluaran dan penyerang kekal sebagai keutamaan paling tinggi.

Jika United berbelanja besar untuk penjaring gol, merekrut pemain tengah dengan wang yang besar akan menjadi sukar dan Bayern tidak akan menurunkan Sabitzer dengan harga yang murah.

Juventus juga telah dikaitkan dengan pemain berusia 28 tahun itu dengan Adrien Rabiot akan berlepas secara percuma bersama United yang dikenali sebagai peminat lelaki Perancis itu.

Sumber : Man Utd News / The People Person

Lain-Lain Artikel