Berita Terkini

‘United terlalu taksub dengan Frenkie De Jong’ Andy Cole

238bac41 99e1 4076 B4cc 66357403c737

Manchester United dilaporkan terlalu taksub dengan Frenkie de Jong, kerana Andy Cole menegaskan mereka kelihatan terdesak untuk pemain tengah itu.

Menurut laporan Sport , Manchester United nampakya taksub dengan Frenkie De Jong dengan bekas penyerang Andy Cole mendakwa mereka tidak boleh kelihatan terdesak untuk pemain tengah itu.

Skuad kendalian Erik ten Hag kekal dikaitkan dengan pemain berusia 25 tahun itu sejak musim panas lalu dan boleh membuat percubaan lain selepas musim ini.

Andy Cole melakukan banyak perkara dengan Manchester United sepanjang karierya. Dia menang banyak dan dianggap sebagai salah seorang pemain yang dihias dalam era Liga Perdana.

Bagaimanapun, dia bercakap dengan Sport tentang seorang pemain, Frenkie De Jong, yang telah lama dikaitkan dengan perpindahan ke Old Trafford.

Cole mendakwa Manchester United kelihatan terdesak dalam mengejar De Jong dan percaya pemain tengah itu perlu membuat pilihan yang jelas. Dia menegaskan kelab itu perlu menunjukkan kelas mereka dan mereka tidak boleh menunggu selama-lamanya untuk pemain berusia 25 tahun itu memutuskan di mana dia mahu bermain bola sepakya seterusnya.

Cole berkata, “De Jong adalah pemain bola sepak yang sangat bagus, dan tidak ada keraguan tentang itu, tetapi jika anda melihat apa yang berlaku dalam pasaran perpindahan terakhir, anda perlu tertanya tanya mengapa United mahu meletakkan diri mereka dalam situasi itu lagi. Mereka perlu mencari pemain yang benar-benar mahu datang ke sini seperti Casemiro,”

“Mencari De Jong sekali lagi membuatkan mereka kelihatan terdesak. Kita bercakap tentang Manchester United, jika dia tidak mahu bermain untuk anda, maka dia pergi ke hadapan dan mencari pilihan lain. United bukan sekadar satu lagi kelab Liga Perdana, tindak balas pemain perlu jelas, ya atau tidak, tetapi dia tidak melayan mungkin.”

Sumber : Man Utd News / Hard Tackle

Lain-Lain Artikel