Berita Terkini

United perlu lebih kejam dalam pasaran perpindahan pemain..

Be427de2 B89e 45e0 Ab4b 8a3eb3b4d985

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag mahukan skuad yang lebih kejam semasa jendela perpindahan musim panas ini, menurut Manchester Evening News

The Red Devils membelanjakan kira-kira £213 juta untuk membeli lima pemain tetap pada musim panas lalu tetapi mereka berjaya mendapatkan balik hanya £11.5 juta daripada jualan pemain

Akan ada lebih banyak penekanan terhadap keluar kali ini dan Ten Hag mahu kelab itu menjadi ‘kejam’ dengan menurunkan sejumlah orang buangan.

Menurut Manchester Evening News, Alex Telles, Anthony Martial, Brandon Williams dan Harry Maguire akan tersedia untuk dijual apabila jendela perpindahan dibuka semula.

Eric Bailly juga boleh didapati dalam pasaran perpindahan jika dia tidak mencapai pencapaian penting untuk mencetuskan kewajipan Marseille untuk membelinya selepas tempoh pinjamannya.

United juga dijangka akan berpisah dengan penjaga gol Dean Henderson, yang tampil dengan temu bual meledak yang menyasarkan kelab pada permulaan kempen.

Sementara itu, dilaporkan Ten Hag semakin tidak sabar terhadap Jadon Sancho, yang hanya membuat lima kali bermula sejak rehat Piala Dunia.

United perlu mendapatkan semula dana untuk meningkatkan belanjawan pemindahan. United kini berada dalam situasi yang ketat dengan Financial Fair Play kerana kekurangan dana daripada jualan pemain.

Oleh itu, mereka perlu mendapatkan wang untuk pemain pada musim panas in dan pada pendapat, mereka boleh mendapatkan balik lebih daripada £ 100 juta dengan mudah dengan menjual bintang mereka yang tidak disukai.

Henderson mungkin yang paling berharga daripada enam pemain yang disebutkan di atas tetapi dia mungkin tidak mempunyai masa depan bersama United selepas wawancaranya musim panas lalu.

Pemain antarabangsa England itu berkata bahawa dia telah dilayan sebagai ‘penjenayah’ dan ‘haiwan dalam sangkar’ dan nampakya tiada jalan kembali untuk graduan kelab itu selepas komen sedemikian.

Sementara itu, Sancho tidak berdepan risiko dijual oleh kelab itu tetapi musim depan boleh menjadi sesuatu yang membosankan untuknya, berdasarkan kekecewaan Ten Hag yang semakin meningkat.

United membavar 75 juta untuk mendapatkannya dari Borussia Dortmund pada Julai 2021, tetapi dia hanya mencatatkan 10 gol dan empat bantuan daripada 64 perlawanan dalam semua pertandingan.

Sebagai perbandingan, dia adalah superstar semasa di Jerman. Dia menjaringkan 50 gol dan 64 bantuan daripada hanya 137 penampilan untuk Dortmund dalam semua pertandingan.

Ten Hag baru-baru in cuba mencuba Sancho dalam pelbagai peranan. Pemain berusia 23 tahun itu perlu mencari persembahan lebih awal daripada kemudian untuk menyelamatkan karier Red Devilsnya.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel