Berita Terkini

United mungkin tanpa Garnacho pada bulan Mei

1987BAA0-DAA3-4466-BC6B-CE4931D3A6B9

Manchester United masih dalam saingan untuk dua lagi gelaran selepas mara ke separuh akhir Piala FA dan suku akhir Liga Europa.

The Red Devils juga akan cuba mengekalkan status empat teratas dalam Liga Perdana bagi menjamin kelayakan ke Liga Juara-Juara musim depan.

Walau bagaimanapun, Erik ten Hag bole dipaksa tanpa seorang bintangnya yang sedang meningkat naik pada bulan Mei yang genting selepas perkembangan terkini sekitar Piala Dunia FIFA B-20.

Indonesia sepatutnya menjadi tuan rumah kejohanan itu tetapi disebabkan masalah geopolitik, badan induk itu memutuskan untuk memberikan hak penganjuran kepada Argentina menurut Bolavip

La Albiceleste, secara mengejutkan, gagal melayakkan diri ke acara marquee menerusi Kejohanan B-20 Amerika Selatan tetapi kini telah dikembalikan semula melalui status mereka sebagai tuan rumah.

Ini secara langsung boleh memberi kesan kepada keupayaan United untuk memanggil bintang hebat Alejandro Garnacho yang mungkin akan dipanggil oleh Argentina untuk kejohanan seperti yang didedahkan oleh outlet itu.

The Reds tidak menghantar pemain sayap muda itu untuk pertandingan Amerika Selatan kerana kelab tidak diwajibkan melepaskan pemain untuk kejohanan kecil.

Bagaimanapun, peraturan FIFA menyatakan bahawa kelab mesti melepaskan pemain untuk Piala Dunia jika mereka dipanggil oleh negara masing masing dan ini boleh mendatangkan malapetaka kepada juara liga Inggeris 20 kali itu.

Tamparan hebat untuk Ten Hag

Pemain berusia 18 tahun itu, yang kini tidak mengalami kecederaan, dijangka akan kembali sebelum musim ini tamat dan Ten Hag pasti telah merancang untuk perlawanan akhir Piala FA dan Liga Europa dengan mengingatinya.

“Garnacho mungkin sebahagian daripada pasukan Argentina untuk piala dunia remaja yang akan datang.

“Selain itu, ia harus dingat bahawa Garnacho sedang pulih daripada kecederaan buku lali tetapi, seperti yang dilaporkan oleh Gastón Edul, dia akan tiba pada temu janji tanpa masalah,” tambah laporan itu.

Piala Dunia 8-20 dijadualkan berlangsung dari 20 Mei- 11 Jun 2023 manakala periavanan akhir Liga Europa dijadualkan pada 31 Mei dan pertembungan puncak Piala FA ditetapkan pada 3 Jun.

Sumber : Man Utd News / People Person

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar