Berita Terkini

United masih mahukan Denzel Dumfries

FD9C2E6D-523B-4D11-AB51-12CBDCB5EF29

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag mahu membawa pemain pertahanan Inter Milan, Denzel Dumfries ke kelab musim panas ini, menurut Inter Live.

Pemain Belanda itu telah dikaitkan dengan perpindahan ke Liga Perdana dalam beberapa bulan kebelakangan ini.  United, Chelsea dan Newcastle United telah dinamakan sebagai pencabar untuk mendapatkan khidmatnya.

Kini dilaporkan bahawa Ten Hag berminat untuk menandatangani Dumfries dan perjanjian boleh menjadi kenyataan untuk €40m kerana Inter ‘sangat perlu menjual’ di tengah-tengah masalah kewangan.

Nerazzurri meminta €50 juta untuk pemain pertahanan itu semasa jendela perpindahan Januari

United kini mempunyai Diogo Dalot dan Aaron Wan-Bissaka sebagai bek kanan pakar.  Dalot adalah pemain permulaan yang tidak dipertikaikan sebelum Piala Dunia di bawah pengurus Erik ten Hag.

Wan-Bissaka telah melihat banyak permainan selepas perlawanan di tengah-tengah kebimbangan kecergasan Dalot tetapi pemain berusia 25 tahun itu mungkin ditunjukkan pintu keluar musim panas ini untuk pengganti.

Bek kanan itu kagum dengan sumbangan pertahanannya terutama dalam situasi satu lawan satu, tetapi bekas pemain Crystal Palace itu tidak banyak yang boleh ditawarkan dalam erti kata menyerang.

Dumfries akan mencapai keseimbangan yang betul dalam kedua-dua kedudukan.  Dia kuat dalam usahanya untuk memenangi pertarungan tetapi juga suka membuat serangan ke hadapan.  Dia menjaringkan enam gol musim ini.

Bintang ‘meletup’ itu telah beroperasi sebagai bek kanan untuk kelab dan negara sejak beberapa tahun lalu tetapi dia adalah bek kanan semasa bersama PSV Eindhoven di Eredivisie.

Ten Hag sepatutnya tahu banyak tentang dia, setelah menguruskan Ajax selama empat tahun.  Tidak hairanlah pakar taktik Belanda itu mahu meneruskan khidmatnya di penghujung kempen.

United mungkin mempunyai peluang yang sia-sia untuk mendapatkannya pada musim panas ini dengan Chelsea di luar senarai.  The Blues tidak mungkin menyertai perlumbaan selepas memperoleh Malo Gusto dari Lyon pada Januari.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar