Berita Terkini

United masih berpeluang mengejar Arsenal – Michael Owen

8a3dba27 546d 4d13 Bd49 4d829cf43ab5

Michael Owen mendakwa Manchester United masih mempunyai peluang untuk mengejar pendahulu Liga Perdana, Arsenal.

Manchester United berada di bawah lima mata daripada The Gunners dengan kemenangan 2-0 di Leeds United pada Ahad.

Marcus Rashford membuka jaringan pada minit ke-80 permainan sebelum Alejandro Garnacho memastikan tiga mata untuk pasukannya dengan jaringan pada minit ke-85.

Sementara Red Devils mengumpul 46 mata daripada 23 perlawanan, anak buah Mikel Arteta mengumpul 51 mata daripada 21 perlawanan.

Manchester City, yang menduduki tempat kedua antara pasukan yang disebutkan di atas, mempunyai 48 mata.

“Sudah pasti.  Jika Manchester City dan Arsenal bermain seperti yang mereka lakukan beberapa bulan lalu maka saya akan katakan ia berada di antara keduanya.

“Tetapi kedua-dua mereka kini telah tersandung sedikit dalam liga. Arsenal telah memperoleh satu mata daripada enam. Manchester City, saya tidak dapat melihat mereka melakukan larian menakjubkan yang telah mereka lakukan dalam beberapa tahun kebelakangan ini.”

“Mereka juga perlu bermain dua kali jadi ada mata yang jatuh di sana dalam beberapa bulan akan datang. Anda perlu meletakkan Manchester United sekarang kerana mereka [hampir] kedua dalam liga! Jika anda meletakkan City dalam perlumbaan kejuaraan, anda perlu masukkan United. Masih banyak bola sepak yang perlu dimainkan musim ini.”

Sumber : Sportskeeda

Lain-Lain Artikel