Berita Terkini

United mahu menguji keazaman Real Madrid dengan mengintai Eduardo Camavinga

41FD9420-A4EF-43F0-86D9-F6279AC90548

Menurut laporan oleh outlet Sepanyol Defensa Central, Eduardo Camavinga adalah subjek yang diminati oleh Manchester United.

The Red Devils bersedia menawarkan €130 juta untuk menandatangani pemain tengah Real Madrid itu.

Tetapi Los Blancos tidak akan melayan sebarang tawaran untuk pemain tengah Perancis itu pada jendela perpindahan musim panas

Eduardo Camavinga memulakan karier mudanya di Drapeau-Fougeres sebelum menyertai Stade Rennais pada 2013.

Dia kemudiannya naik pangkat di kelab Perancis itu sebelum membuat penampilan sulung pasukan utamanya sebagai pemain remaja berpotensi. Dan pemain berusia 20 tahun itu sentiasa menjadi hartanah hangat di pasaran sebelum Real Madrid mengambilnya pada gos 2021.

Sejak itu, pemain tengah Perancis itu telah membuat kemajuan besar menjadi pemain tetap untuk Real Madrid.

Pemain muda itu mempunyai dua gol dan tiga bantuan dalam 79 penampilan setakat ini untuk Real Madrid . Dan saham Camavinga kekal tinggi, dengan Manchester United dilaporkan berminat untuk menandatanganínya.

Manchester United akan meneroka pasaran untuk pengukuhan bahagian tengah walaupun telah menandatangani dua pemain tengah musim panas lalu.

Tetapi Christian Eriksen berada usia 30 dan tidak mempunyai ketahanan untuk musim yang panjang. Di samping itu, Scott McTominay menghadapi masa depan yang tidak menentu, dan Marcel Sabitzer akan kembali ke Bayern Munich pada penghujung musim.

Laporan terbaru mendakwa bahawa Manchester m United mungkin ingin menandatangani Sabitzer secara kekal pada musim panas ini. Tetapi The Red Devils masih mengekalkan pilihan mereka, terutamanya selepas kegagalan Frenkie de Jong tahun lalu.

Menariknya, de Jong juga kekal menjadi sasaran Manchester United. Tetapi pemain tengah Real Madrid, Eduardo Camavinga telah muncul sebagai pilihan lain.

Pemain berusia 20 tahun itu menjadi sasaran beberapa kelab Liga Perdana Inggeris pada jendela perpindahan Januari. Tetapi Real Madrid tidak melayan sebarang tawaran untuk pemain muda itu pada musim sejuk lalu.

Manchester United kini akan cuba menguji keazaman Real Madrid dengan bidaan bernilai €130 juta pada musim panas ini. 130 juta adalah jumlah yang cukup besar dan boleh memusingkan mana-mana kelab.

Tetapi Real Madrid tidak akan berpisah dengan Camavinga pada jendela perpindahan musim panas.

Pemain Perancis itu baru berada di Santiago Bernabeu selama dua tahun dan tidak mungkin akan pergi. Jadi Manchester United perlu mengenal pasti alternatif kepada pemain muda itu pada musim panas ini.

Sumber : The Hard Tackle, Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar