Berita Terkini

United kini lebih berbahaya – Gary Neville

3705BE44-C785-485A-AB61-FEAB020141AE

Ketika pemain United memanjat tangga untuk merebut trofi Piala Carabao selepas kemenangan mereka ke atas Newcastle, Gary Neville,  telah memberikan ramalannya sebelum ini..

Gary Neville telah meramalkan United akan menjadi pasukan yang berbahaya..

“Pasukan itu akan berbahaya.”

Ia adalah ramalan yang mungkin terbukti benar lebih awal daripada yang dia jangkakan..

Sebelum United menjulang trofi pertama mereka dalam tempoh enam tahun, tujuh daripada sembilan pemenang Piala Carabao terakhir telah menjulang sekurang-kurangnya satu lagi menjelang akhir musim mereka.

Ia hanya menunjukkan bahawa kemenangan watak, satu yang memberi inspirasi kepada keyakinan, dan satu yang menjadikan berbahaya kepada lawan mereka.

Dan sementara Manchester United masih dalam tempoh peralihan selepas bertahun-tahun, dengan musim lalu adalah sesuatu yang menarik, Erik ten Hag mungkin baru sahaja mengambil langkah besar ke hadapan dalam membawa kelab kembali ke tahap yang tinggi.

Lisandro Martinez menjulang Piala Dunia hampir tiga bulan lalu, manakala Casemiro dan Raphael Varane telah memenangi 13 trofi bersama sebelum perlawanan malam ini.

Tetapi dia berkata mereka semua meraikan kemenangan Piala Carabao, trofi pertama mereka sebagai pemain Manchester United, dengan semangat yang sama seperti sebelum ini.

Mungkin ini sangat bermakna kerana mereka tahu betapa besar langkah pertama, betapa sukarnya untuk mendapatkanya.

Mungkin mereka tahu Manchester United kini berbahaya sekali lagi kerana pasukan ini telah mengecapi kemenangan selepas berpantang sukar yang mungkin tidak akan berakhir jika gagal menewaskan Newcastle malam ini.

The Red Devils memulakan hari sebagai satu-satunya skuad Inggeris yang masih bersaing empat kejohanan

Sejarah terkini mengatakan bahawa terdapat setiap peluang untuk memenangi sekurang-kurangnya satu lagi.

Sumber : Man Utd News / The People Person

 

Lain-Lain Artikel