Berita Terkini

United kini bergelut dalam perebutan empat teratas – Jamie Carragher

4d68aecf E1e1 44b5 A3a4 2c94374ed9b4

Legenda Liverpool, Jamie Carragher mendakwa Manchester United mungkin terlepas tempat empat teratas.

Bekas pertahanan Liverpool itu percaya bahawa Red Devils belum lagi dijamin layak ke Liga Juara- Juara musim  depan..

Skuad kendalian Erik ten Hag kini berada di tangga ketiga carta dan menjadi pilihan untuk mengekalkan kedudukan-mereka pada penghujung musim di belakang Arsenal dan Manchester City.

Bagaimanapun, Jamie Carragher mendakwa bahawa Newcastle United dan Tottenham Hotspur boleh mengubah sepenuhnya dinamik perlumbaan empat teratas. Bekas pertahanan Liverpool itu memberitahu Sky Sports.

 

“Apa yang dilakukan oleh keputusan itu ialah membawa Manchester United kembali ke dalam kumpulan dari segi kedudukan empat teratas.”

 

”Saya fikir sudah lama kami merasakan bahawa United dijamin berada dalam empat teratas. Gary [Neville] pergi sejauh itu untuk mengatakan bahawa mereka akan menduduki tempat kedua.”

 

”Tetapi sekarang nampaknya mereka berada dalam pertarungan sebenar sekarang untuk berada di empat teratas, terutamanya dengan Newcastle menentang Manchester United seterusnya. Perkara yang penting untuk Tottenham ialah hakikat bahawa mereka bermain kedua-dua Newcastle dan United.”

 

“Perkara mengenai Liverpool dan Tottenham ialah ia merasakan ada sedikit pergolakan di kedua-dua kelab. Saya tidak fikir anda akan faham itu di Newcastle. Walaupun mereka tidak memenangi sesuatu perlawanan, ia masth merupakan persembahan yang sangat baik. Saya sangat jarang menonton mereka dan saya tidak kagum. Rehat [antarabangsa) ini sebenarnya mungkin akan datang pada masa yang tidak baik untuk mereka. Hanya kerana mereka bermain dengan baik tidak bermakna mereka akan berada di sana tahun depan. Chelsea dan Tottenham akan menjadi ramai lebih kuat musim depan.”

 

Sumber : Man Utd News / Sportskeeda

Lain-Lain Artikel