Berita Terkini

United harus mengelak tandatangani Tammy Abraham

80F705F4-11CE-4FA9-A68C-CDC9F89D81E7

Manchester United mungkin akan menandatangani penyerang marquee pada musim panas in dan baru-baru ini dilaporkan bahawa Tammy Abraham adalah pemain yang sedang dipertimbangkan.

Menurut The Athletic, pencari bakat dari United telah memerhatikannya dengan teliti di Stadio Olimpico menjelang kemungkinan perpindahan pada akhir musim ini.

Saingan Liga Perdana, Chelsea, kini mempunyai klausa pembelian balik €80 juta untuk Abraham dan didakwa Roma akan bertahan dengan bayaran perpindahan yang sama.

Abraham terbuka untuk kembali ke Liga Perdana dalam masa terdekat tetapi pada pendapat, United harus mengelak pendekatan untuk perkhidmatannya musim panas ini.

United harus melihat pilihan yang lebih baik daripada

Abraham Abraham menyertai dari Chelsea pada musim panas 2021. Dia mempunyai musim debut yang baik dengan 27 gol daripada 53 penampilan di semua pertandingan.

Bagaimanapun, matlamatnya telah mengering untukya pada kempen ini. Pemain berusia 25 tahun itu hanya menjaringkan tujuh kali dalam 33 perlawanan dan gagal memanfaatkan peluangnya.

Pada pendapat, Red Devils mesti mengelak prospek untuk mendapatkannya. Abraham masih jauh dari kejayaan di Chelsea dengan hanya 21 gol liga daripada 58 perlawanan.

Oleh itu, penilaian €80m tidak wajar dan United sebaliknya harus memberi tumpuan kepada Goncalo Ramos dari Benfica, yang bole dihadiahkan dengan bayaran yang sedikit lebih tinggi.

Pemain berusia 21 tahun itu tampil cemerlang pada musim ini dengan 21 gol dan lapan bantuan. Dia juga menghadiahkan hatrik yang hebat untuk Portugal di Piala Dunia.

Dia kini mempunyai klausa pelepasan bernilai €120 juta dalam kontrakya, tetapi ia telah didakwa bahawa dia bole dihargai sekitar €100 juta pada musim panas.

Ramos akan mewakili nilai yang lebih baik untuk wang berbanding Abraham. Dia hampir empat tahun lebih muda daripada pemain Inggeris itu dan sudah menjadi penyudah yang lebih baik di hadapan gawang.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar