Berita Terkini

United diberikan dorongan besar dalam mengejar bek kanan Jeremie Frimpong..

AFC0A28B-1881-43DE-A7C7-E92110BB3420

Manchester United telah diberi dorongan besar dalam mendapatkan bintang Bayer Leverkusen, Jeremie Frimpong menjelang jendela perpindahan musim panas.

The Red Devils amat mengagumi bek kanan muda itu dan mereka sentiasa mengikuti perkembangannya sepanjang musim ini.

United dilaporkan sedang mempertimbangkan pendekatan untuknya dan usaha mereka mungkin dirangsang oleh fakta bahawa Leverkusen telah menandatangani pengganti.

Menurut Patrick Berger, pasukan Bundesliga itu bersedia untuk mendapatkan pertahanan kanan America MG Arthur dengan harga €7 juta apabila jendela perpindahan dibuka semula.

Frimpong telah berada dalam prestasi terbaik untuk Leverkusen kempen ini. Dia telah menjaringkan lapan gol dan sembilan assist daripada 36 penampilan untuk kelab Jerman itu

Selain penglibatan golnya, pemain Belanda itu juga cemerlang dalam bahagian pertahanan. Dia telah memenangi 6.7 duel yang menakjubkan dan 1.7 tekel setiap perlawanan di Bundesliga.

Pada pendapat, Frimpong akan menjadi peningkatan yang kukuh pada Diogo Dalot dan Aaron Wan-Bissaka.

Dia adalah bek sayap menyerang yang juga mempunyai kesedaran bertahan.

Dia kini bernilai €35 juta oleh Transfermarkt dan pada pendapat, United boleh memujuk Leverkusen untuk membenarkan penjualannya dengan bayaran perpindahan yang sama.

Jika United menandatangani Frimpong pada musim panas ini, salah seorang daripada Dalot dan Wan Bissaka akan ditunjukkan pintu keluar.

Dengan perbincangan di peringkat lanjutan dengan Dalot mengenai perjanjian baharu, nampaknya kemungkinan besar Wan-Bissaka bole dijual walaupun penampilan pertahanannya bertambah baik tahun ini.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar