Berita Terkini

United cuba nasib untuk mendapatkan Messi dengan menawarkan kontrak lumayan selama 2 tahun

15091332-E66A-41D5-8503-13513CDEDD5F

Menurut laporan dari England mendedahkan bahawa Manchester United berminat untuk mencuba nasib mendapatkan pemain sensasi dunia Messi meskipun pemain itu dilaporkan semakin hampir untuk menyertai kelab gergasi Perancis, PSG. 

Buat masa ini mana-mana kelab boleh mendapatkan Messi di perpindahan musim panas ini, selagi gaji yang ditawarkan sesuai dengan keinginan pemain  bintang itu Kerana, seperti diketahui pemain dari Argentina itu kini bergelar sebagai ejen bebas.

Untuk pengetahuan Kontraknya dengan Barcelona telah tamat secara rasmi pada awal Julai lalu.Pada mulanya, Barcelona telah berusaha mengikat Messi dengan kontrak baru.

Malangnya, peraturan had gaji membuat mereka kecewa kerana Messi tidak dapat didaftarkan meskipun Barcelona mampu membayar gajinya dalam bentuk kontrak selama lima tahun.Akibatnya, pemain itu terpaksa berpindah ke kelab lain walaupun terpaksa.

Beberapa laporan mengatakan bahawa Messi akan menyertai dengan PSG dalam masa terdekat.Malah dalam sidang akhbarnya di Barcelona, ​​pemenang enam kali Ballon d’Or  ini mengakui bahawa dia telah berkomunikasi dengan PSG.

Tidak banyak kelab yang dapat menampung Messi dengan gaji tinggi, terutama dalam keadaan krisis ini kerana pandemik Covid-19.Hanya sebilangan kecil yang mampu membelinya dan PSG, dengan sokongan pemilik kaya, adalah salah satunya.

Tetapi itu tidak bermakna PSG tidak mempunyai saingan.Media UK melaporkan bahawa Manchester United bersedia untuk bergerak menghalang perpindahan Messi ke PSG dan menawarkan kontrak dua tahun ditambah gaji 672,000 euro seminggu.

Manchester United menunjukkan cita-citanya untuk memenangi gelaran pada musim 2021/22.Mereka setakat ini telah berjaya membawa tiga pemain iaitu Tom Heaton, Jadon Sancho dan Raphael Varane.

Ketiga-tiga pemain akan melengkapkan skuad superstar Manchester United dengan kelengkapan pemain seperti Bruno Fernandes, Paul Pogba, dan Edinson Cavani.Tidak hairanlah mereka diramalkan akan menjadi calon terkuat untuk memenangi Liga Perdana.

Skuad berkelas mungkin dapat menarik perhatian Messi.Walaupun PSG juga mempunyai pemain yang tidak kurang menarik, dengan pemain seperti Kylian Mbappe, Gianluigi Donnarumma, dan bekas rakan sepasukan Messi, Neymar.

Lain-Lain Artikel