Berita Terkini

United cuba dapatkan Houssem Aouar secara percuma

8EFA14FB-6AC8-45A8-9A27-EA63E826BCE4

Manchester United telah memulakan rundingan untuk menandatangani pemain tengah Lyon, Houssem Aouar secara percuma, menurut outlet Sepanyol El Chiringuito.

The Red Devils telah didamkan untuk menandatangani seorang lagi pemain tengah kreatif dan mereka telah dikaitkan dengan pemain seperti Jude Bellingham dan Alexis Mac Allister.

Bagamanapun, kini dilaporkan mereka berhubung dengan Aouar, yang telah memasuki tiga bulan terakhir kontrakya bersama Lyon.

Eintracht Frankfurt dan Real Betis juga telah dikaitkan dengan pemain berusia 24 tahun itu, tetapi dia mungkin menangguhkan keputusannya sehingga musim panas.

Pemain Perancis itu mempunyai sasaran untuk bermain bola sepak Liga Juara-Juara musim depan. Man Utd harus mengulangi helah Christian Eriksen ke atas Aouar

United menandatangani Christian Eriksen secara percuma pada musim panas lalu selepas tugasnya yang mengagumkan bersama Brentford.

Pada mulanya terdapat keraguan mengenai perpindahan itu tetapi pemain Denmark itu telah membuktikan perolehan yang luar biasa dengan dua gol dan sembilan bantuan setakat ini.

Pemain tengah itu boleh membuat lebih banyak sumbangan gol tetapi malangnya dia mengalami kecederaan buku lali yang serius pada akhir Januari.

Eriksen bersedia untuk kembali pada bulan ini dan dia mungkin mempunyai peranan besar untuk dimainkan untuk kelab itu dalam usaha mereka dalam Liga Juara-Juara.

Pada pendapat, United harus mengulangi helah Eriksen ke atas Aouar. Pemain berusia 24 tahun itu akan menjadi tandatangan murah yang hebat dengan perpindahan percuma.

Pemain Perancis itu bergelut dengan kecederaan pada kempen in tetapi rekod keseluruhannya untuk Les Gones sangat mengagumkan sejak penampilan sulungnya.

Dalam tempoh lima tahun yang lalu, dia mempunyai purata 12 atau lebih sumbangan gol setiap musim. Dia boleh menjadi lebih baik dengan pemain elit di sekelilingnya.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar