Berita Terkini

United cuba dapatkan Amrabat pada Januari menurut pendedahan abangnya

Dd032351 6c80 4b35 B828 6a4ddf122a1e

Manchester United dilaporkan membuat tawaran pinjaman hari tarikh akhir untuk menandatangani pemain tengah ACF Fiorentina, Sofyan Amrabat, yang merupakan salah seorang bintang Piala Dunia FIFA 2022.

Bercakap kepada VoetbalPrimeur, Nordin Amrabat , abang kepada Sofyan, mendedahkan bahawa Red Devils datang dengan tawaran lewat untuk menandatangani Amrabat, yang telah dikhabarkan secara meluas akan berpindah ke FC Barcelona pada hari-hari terakhir jendela perpindahan Januari.

Amrabat berkata mengenai minat United terhadap abangnya: “Saya boleh menamakan tiga kelab yang benar-benar konkrit pada hari-hari terakhir. Manchester United datang dalam dua hari terakhir. Mereka mahu meminjamkannya dengan pilihan untuk membeli. Tetapi, ia gagal kerana Fiorentina tidak mahu perjanjian seperti ini.”

Dengan United kehilangan Christian Eriksen akibat kecederaan pada akhir Januari, masuk akal mengapa pasukan Manchester itu membuat percubaan untuk menandatangani Amrabat secara pinjaman, walaupun seperti yang kita tahu, Erik Ten Hag akhirnya membawa masuk Marcel Sabitzer dari Bayern Munich, perjanjian yang telah bekerja dengan baik untuk Red Devils.

Malah, keadaan mungkin jauh berbeza sekiranya United mendarat Amrabat, walaupun, dengan pemain antarabangsa Maghribi itu dinamakan dalam Pasukan Kejohanan FIFA untuk Piala Dunia ketika pemain tengah itu membimbing Atlas Lions ke penamat bersejarah separuh akhir di Qatar.

Seperti yang kita tahu, Sofyan Amrabat kekal di Florence setelah gagal memenangi perpindahan wang besar yang diramalkan ramai untuk bintang Serie A itu. Bagaimanapun, berita mengenai United membuat bidaan pada Januari mungkin membayangkan satu lagi percubaan Red Devils dalam beberapa bulan akan datang.

Amrabat dimenangi daripada pemain terbaik di Qatar dan kekal sebagai salah seorang pemain tengah paling konsisten di Itali bersama Fiorentina, dan dengan United bersedia untuk musim panas lain untuk merombak skuad, dinamo Maghribi bole menjadi pemain yang sempurna untuk pasukan Manchester.

Dengan orang-orang seperti Scott McTominay dijangka secara melua akan meninggalkan Old Trafford , Amrabat akan menjadi tambahan di bahagian tengah yang berkualiti yang boleh mencabar dan bahkan menggantikan Casemiro dalam peranan yang berfikiran bertahan, dengan Fiorentina nampaknya bersedia untuk mendapatkan superstar berusia 26 tahun mereka.

Sumber : Man Utd News / United in Focus

Lain-Lain Artikel