Menurut Football Insider , Manchester United boleh menandatangani Goncalo Ramos dengan harga £70 juta. Benfica boleh menurunkan harga yang diminta untuk penyerang antarabangsa Portugal itu, dengan penyerang 25 gol itu dilihat sebagai alternatif kepada Harry Kane.
Manchester United akan memberi tumpuan untuk membawa masuk penyerang marquee pada musim panas.
Erik ten Hag memutuskan untuk tidak mengeluarkan wang pada bulan Januari untuk membeli pemain depan baharu dan sebaliknya memilih untuk memperoleh Wout Weghorst dengan perjanjian pinjaman enam bulan daripada Burnley.
Baik Weghorst, mahupun Anthony Martial nampakya mempunyai masa depan selepas musim semasa, dengan kedua-dua penyerang bersedia untuk berlepas pada musim panas. Manchester United mahukan pilihan tetap, yang membantu Ten Hag meningkatkan kualiti serangan dan menjadikan mereka pencabar dalam pelbagai bidang.
Musim Manchester United telah menyaksikan penurunan yang ketara tanpa kehadiran pemain depan yang bagus. Beberapa nama berprofil tinggi seperti Victor Osimhen telah disebut, tetapi Harry Kane muncul sebagai pilihan pilihan Ten Hag untuk memimpin barisan.
Kane boleh menelan kos dalam lingkungan £100 juta pada musim panas walaupun memasuki tahun terakhir perjanjiannya dengan Tottenham. Manchester United mahukan kapten England itu tetapi mengetahui kerumitan berunding dengan Pengerusi Spurs Daniel Levy.
Mereka tidak mahu kehilangan masa dan sasaran lain dalam mengejar Kane, yang boleh menjejaskan keseluruhan perpindahan pemain mereka. Goncalo Ramos kekal sebagai pilihan untuk Ten Hag , yang boleh menjadi alternatif Kane untuk Manchester United. Penyerang 25 gol itu telah menunjukkan prestasi yang mengagumkan untuk Benfica, yang berdiri teguh untuk mengekalkannya pada Januari.
Pasukan Portugal itu berkeras untuk kelab membayar klausa pelepasan £105 juta pada Januari. Seperti
bagaimana mereka merundingkan perjanjian untuk Enzo Fernandez dengan Chelsea, memaksa gergasi London itu membayar keseluruhan klausa pelepasan untuk menandatangani pemain Argentina itu.
Pendirian mereka mungkin berubah pada tingkap musim panas, kerana mereka dilaporkan boleh menerima tawaran dengan harga yang lebih rendah.
Laporan itu mencadangkan Benfica boleh membuka pintu untuk jualan kira-kira £70 juta. Julat harga kelihatan jauh lebih rendah daripada klausa pelepasannya kira-kira £105
Berita itu mungkin menggembirakan mereka yang bertanggungjawab ke atas Manchester United, mereka mungkin mash ingin mendapatkan Kane sebagai keutamaan. Ramos 25 gol telah menunjukkan nilainya dengan beberapa persembahan klinikal untuk Benfica, di samping memberikan 10 assist dalam 37 perlawanan.
Manchester United tidak akan membuang masa untuk memuktamadkan penyerang baharu. Ten Hag ingin penyerang itu datang lebih awal dan memulakan pramusim dengan No.9 baharu mereka. Ramos kelihatan seperti pilihan yang baik, tetapi dia memerlukan tempoh yang agak lama untuk menyesuaikan diri, sesuatu yang Kane tidak perlukan.
Sumber : Man Utd News / Hard Tackle