Berita Terkini

United bersedia memecahkan tabung untuk Victor Osimhen..

6d1c273b 0228 4d15 Bca3 4c054fcb31d3

Manchester United bersedia untuk memecahkan wang untuk mendapatkan khidmat penyerang Napoli berusia 24 tahun, Victor Osimhen.

Menurut laporan Gazzetta dello Sport , Manchester United sedang bersiap sedia untuk melakukan perpindahan besar dalam pasaran perpindahan untuk menandatangani Victor Osimhen.

Pemain antarabangsa Nigeria berusia 24 tahun itu berada dalam prestasi panas musim ini, mendahului carta skor Serie A dengan 21 gol dalam 23 perlawanan. Dan, dia telah menarik perhatian beberapa kelab terkemuka di seluruh Eropah.

Laporan menunjukkan bahawa Napoli tidak akan bersedia untuk membiarkan penyerang prolifik mereka pergi kurang daripada penilaian mereka sebanyak €150 juta. Bayaran yang akan menjadikannya pemain ketiga termahal dalam sejarah selepas Neymar dan Kylian Mbappe.

Tetapi dengan kekuatan kewangan Manchester United dan keperluan mendesak untuk penyerang bertaraf dunia untuk mengisi kasut gergasi Cristiano Ronaldo, Red Devils sanggup memecahkan wang untuk Osimhen.

Pemain berusia 24 tahun itu menyertai Napoli pada musim panas 2020 dari LOSC Lille. Dan, dia telah melakukan keajaiban sejak menyertai kelab Serie A. Osimhen mempunyai 67 sumbangan gol dalam 91 penampilannya.

Sementara itu, Manchester United bersedia untuk melakukan segala-galanya untuk pemain antarabangsa Nigeria itu. The Red Devils berminat untuk mendapatkan nombor sembila baharu menjelang musim depan.

Dengan masa depan Anthony Martial di kelab itu tidak menentu dan Wout Weghorst bersedia untuk kembali ke kelab induknya, Erik Ten Hag sangat memerlukan pemain nombor sembilan baharu.

Bos Belanda itu mahu menandatangani penyerang yang akan membawa banyak gol bersamanya dan tidak ramai yang lebih baik daripada Osimhen pada masa ini. Kepelbagaian, kepantasan dan kebolehan pemain berusia 24 tahun itu menjaringkan gol dari posisi berbeza menjadikannya sesuai untuk setup serangan Manchester United.

Ketibaan beliau boleh membantu pengurus Belanda itu melonjakkan kejuaraan Liga Perdana dan Liga Juara Juara musim depan. Walau bagaimanapun, ia masih belum dapat dilihat sama ada Manchester United akan memenuhi harga yang diminta Napoli, tetapi memandangkan kepentingan memiliki penyerang bertaraf dunia dalam perlawanan hari ini, Red Devils mungkin tergoda untuk memecahkan wang untuk Osimhen.

Jika mereka melakukannya, ia boleh menjadi tandatangan yang mendorong mereka kembali ke puncak Liga Perdana. Sementara itu, rundingan pengambilalihan Manchester United berada di peringkat akhir dan jika mereka mempunyai pemilik baharu, mereka mungkin akan berusaha sedaya upaya untuk mendapatkan penyerang Napoli.

Sumber : Man Utd News / The Hard Tackle

Lain-Lain Artikel