Berita Terkini

United Bersedia Membida Cody Gakpo 50juta Euro ?

E104478E-FA5E-4C21-B5A0-8DEB6010DBCC

Manchester United bersedia untuk membida Cody Gakpo pada jendela perpindahan Januari akan datang.

Penyingkiran pahit Cristiano Ronaldo telah memaksa Red Devils meneroka pasaran untuk menandatangani penyerang tengah.

Menurut lapora The Telegraph, United akan membida €50 juta untuk membawa Gakpo ke Old Trafford bulan depan. Gakpo dilaporkan mahu bekerjasama dengan pengurus United, Erik ten Hag.

United mahu menandatangani pemain antarabangsa Belanda berusia 23 tahun itu pada musim panas lalu tetapi menamatkan usaha mereka ketika mereka menyalurkan dana ke arah perpindahan Antony.

Penyerang PSV Eindhoven itu menyinari Piala Dunia untuk Belanda, menjaringkan tiga gol sebelum mereka disingkirkan oleh Argentina pada suku akhir.

Gakpo telah menjadi salah seorang pemain yang menyerlah di Eropah musim ini, menjaringkan 13 gol dan menjaringkan 17 assist dalam semua pertandingan untuk PSV.

Persembahan cemerlangnya di Piala Dunia telah meningkatkan lagi nilainya di pasaran.

PSV hanya akan membenarkan dia pergi dengan bayaran rekod kelab. Yuran perpindahan tertinggi mereka pada masa in ialah €45 juta yang dikeluarkan Napoli untuk Hiving Lozano pada 2019.

United masih hidup dalam setiap pertandingan musim ini. Mereka memerlukan lebih kualiti dan kedalaman untuk menamatkan kemarau trofi mereka selama lima tahun.

Dengan Cristiano Ronaldo berpindah dari United, Anthony Martial adalah satu-satunya penverang yang diktiraf dalam skuad itu.

Pemain Perancis itu berada dalam prestasi cemerlang tetapi telah terlepas sebahagian besar musim ini kerana kecederaan yang berulang.

Ten Hag telah meletakkan kepercayaannya kepada Marcus Rashford untuk mengetuai barisan, tetapi pemain antarabangsa England itu jauh lebih maut bermula dari kiri.

Gakpo bukan nombor sembilan semula jadi tetapi mempunvai ciri fizikal dan teknikal untuk menjadi penyerang tengah.

Ketibaan beliau akan meningkatkan pilihan serangan Ten Hag dengan memberikan lebih kelancaran dan kreativiti di sepertiga akhir.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar