Berita Terkini

United bersedia melantik pengarah baru dalam perpindahan pemain..

CF4E266D-D236-4331-A26B-440A6866D083

Manchester United bersedia untuk melantik Matt Hargreaves sebagai ketua rundingan bola sepak baharu kelab itu

Demikian menurut Athletic, yang melaporkan bahawa Hargreaves berasal dari Adidas, tempat United mula mula menyedari kerjanya.

Dia sepatutnya mula bekerja sebelum jendela perpindahan musim panas dibuka dan Erik ten Hag berharap ia berjalan lebih lancar daripada musim panas pertamanya sebagai pengurus.

Hargreaves akan melangkah ke peranan yang ditinggalkan oleh Matt Judge, yang pemergiannya diumumkan pada April tahun lalu, ketika Richard Arnold menetapkan perubahan di belakang tabir.

Sejak itu, beliau telah berada di Adidas selama lebih daripada 14 tahun, pertama dalam kapasiti undang undang dan kemudian beralih ke pemasaran.

Peranan beliau sekarang ialah Pengarah Pemasaran Sukan untuk Eropah Utara, dan ketibaan beliau meneruskan penstrukturan semula di belakang tabir.

Tom Keane membantu dengan rundingan musim panas mengenai peminjaman, yang menyaksikan saga berlarutan mengenai Frenkie de Jong, sebelum kesibukan aktiviti lewat perpindahan pemain.

Ten Hag telah membuktikan dia meminati seorang pemain dan tiada seorang pun daripada pemainnya yang tidak masuk akal, walaupun pada Januari ketika dia beroperasi secara eksklusif dalam pasaran pinjaman.

Kini, United perlu menyediakan persediaan bersama sama di belakang tabir yang membolehkan tawaran dilakukan dengan lebih lancar dan cekap bergerak ke hadapan.

Satu lagi bidang yang amat perlu diperbaiki oleh kelab ialah menjual pemain dengan lebih berjaya, untuk harga yang lebih baik untuk meningkatkan lagi bajet perpindahan.

Hargreaves akan memahami semua itu sebaik sahaja tempoh notis Adidasnya tamat dan peminat United akan berharap kedatangannya akan membawa perubahan.

Sumber : Man Utd News / United in Focus

Lain-Lain Artikel

Jersi Terbaru Manchester United

Lain-Lain Artikel

Galeri Gambar