Berita Terkini

United bersedia beri Rashford gaji tertinggi di Man United

70739d2e 7435 4490 Aacd D65be376252d

Manchester United bersedia untuk menyerahkan kontrak £400,000 seminggu kepada pemain serangan Marcus Rashford jika dia bersedia untuk memberikan masa depan jangka panjangnya kepada kelab itu, ini apa yang dilaporkan melalui The Daily Star

Pemain antarabangsa England itu berada dalam prestasi terbaik untuk Red Devils kempen ini, mencatatkan lapan gol dan tiga bantuan daripada 19 perlawanan dalam semua pertandingan.

Dia juga hebat untuk Three Lions di Piala Dunia dengan tiga gol, dan United kini berminat untuk menyusun masa depannya di tengah-tengah minat daripada kelab terkemuka Eropah.

Rashford baru-baru ini menolak cadangan £300,000 seminggu dan kelab itu kini bersedia untuk meningkatkan tawaran kepada £ 400,000 setiap minggu untuk menjadikannya penerima pendapatan tertinggi mereka.

Mereka bersedia untuk memberikannya gaji bumper jika dia bersetuju untuk kekal dalam jangka masa panjang.

United mesti menjamin masa depan Marcus Rashford Rashford mengharungi musim 2021/22 yang sukar dengan hanya tujuh sumbangan gol daripada 32 perlawanan, tetapi dia telah melihat kembali prestasi terbaiknya di bawah pengurus Erik ten Hag musim ini.

Pakar taktik Belanda itu telah memutuskan untuk bermain mengikut kekuatannya. Rashford masih perlu menambah baik dengan penyudahnya, tetapi dia kini bermain dengan penuh keyakinan di belakangnya.

Perjanjian semasa Rashford 200,000 seminggu akan tamat pada musim panas depan, tetapi kelab itu mempunyai pilihan untuk mengekalkannya untuk kempen lain melalui klausa lanjutan dalam kontraknya.

Pilihan 12 bulan mungkin akan dicetuskan sebelum 1 Januari untuk menghalangnya daripada berunding dengan kelab asing dan terutamanya Paris Saint Germain

United mempunyai kira-kira sehingga akhir musim untuk meyakinkan Rashford untuk kekal. Sekiranya mereka gagal berbuat demikian, bintang bernilai £48 juta itu boleh dijual sepanjang musim panas.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel