Berita Terkini

United bersaing bersama Roma dan Juve sasarkan Davide Frattesi

Fdff0431 834f 405d 8418 0c3ebd04edb1

Manchester United sedang memerhatikan Davide Frattesi, yang juga berada dalam radar Roma dan Juventus, menurut Gazzetta dello Sport

Pemain antarabangsa Itali itu kini bermain untuk Sassuolo dalam Serie A tetapi dia disebut-sebut akan mendapat cabaran yang lebih besar semasa jendela perpindahan musim panas ini.

Roma dan Juventus telah pun menyatakan minat untuk menandatanganinya dan dilaporkan bahawa yang terakhir telah menghubungi ejennya dan Sassuolo.

Bagaimanapun, kedua-duanya tidak bersendirian dalam perlumbaan. Gazzetta dello Sport mendakwa United juga berminat dan telah mengikutinya secara dekat sejak sekian lama.

Pada November tahun lalu, dilaporkan bahawa United memerhati pemain berusia 23 tahun itu dan dia bolenh dihadiahkan dengan harga €30 juta daripada Sassuolo.

United tidak membuat pendekatan pada bulan Januari dan ia tinggal untuk dilihat sama ada mereka akan melakukan usaha yang tulen untuk mendapatkan khidmatnya pada akhir kempen.

Pada musim semasa, Frattesi mempunyai ketepatan hantaran hanya 78 peratus tetapi dia telah menarik perhatian dengan sumbangan serangan dan pertahanannya untuk kelabnya.

Pengendali dari Itali itu telah menemui jaringan dalam enam kesempatan daripada permainan terbuka manakala dia telah memenangi 1.8 tackle yang mengagumkan dan 5.1 duel setiap penampilan untuk Sassuolo.

Statistiknya agak baik untuk pemain tengah tetapi pengurus Erik ten Hag mungkin lebih suka pemain baru, yang boleh memberikan lebih kawalan di tengah.

Seperti yang berlaku, Christian Eriksen telah menjadi pengedar terbaik United dari bahagian tengah dan dia mempunyai purata lebih daripada 83 peratus apabila melibatkan hantaran yang berjaya.

Oleh itu, Red Devils memerlukan pemain tengah dengan ketepatan hantaran 90 peratus ditambah. Tidak mengejutkan bahawa Ten Hag mash berminat dengan Frenkie de Jong.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel