Berita Terkini

United berada di hadapan untuk dapatkan khidmat Osimhen

6d1c273b 0228 4d15 Bca3 4c054fcb31d3

Manchester United  dikatakan ‘mengetuai perlumbaan’ untuk mendapatkan penyerang Napoli, Victor Osimhen dalam jendela perpindahan akan datang, menurut Gianluca Di Marzio..

Musim panas depan, Red Devils akan berada di pasaran untuk mendapatkan penyerang. Untuk itu, pasukan Old Trafford menjadi pilihan untuk mendapatkan tandatangan pemain antarabangsa Nigeria itu.

Walau bagaimanapun, kelab yang berpangkalan di Manchester itu akan mempunyai untuk membayar sejumlah wang yang besar untuk memaksa gergasi Serie A itu berpisah dengan penyerang terbaik mereka.

Pihak Partenopei sanggup menjual pemain berusia 24 tahun itu dengan bayaran dalam lingkungan £115-£130 juta

Selain United, saingan Liga Perdana juga berminat dengan Osimhen. Juara Perancis, Paris Saint-Germain juga dikaitkan dengan perpindahan untuk penyerang itu.

Pemain Nigeria itu pergi ke Naples pada musim panas 2020 dari kelab Ligue 1 LOSC Lille. Dalam dua musim pertama pemain berusia 24 tahun itu di bahagian Stadium Diego Armando Maradona, dia cukup baik.

Bagaimanapun, dalam kempen semasa, Osimhen telah bertindak kejam di hadapan gawang. Dalam 29 penampilan dalam semua pertandingan untuk Napoli, penyerang itu telah menemui jaringan 25 kali

Pasukan Luciano Spalletti terbang tinggi musim ini. Pemain Nigeria itu menjadi tonggak penting untuk pasukan Itali kerana mereka dijangka memenangi gelaran Serie A but kali pertama dalam tempoh lebih 30 tahun.

Dalam Liga Juara-Juara, pemain berusia 24 tahun itu juga merupakan pemain utama, dengan Partenopei mara ke suku akhir.

Erik ten Hag terpaksa bergantung kepada Marcus Rashford dalam kempen semasa. Pemain berusia 25 tahun itu adalah satu-satunya penyerang yang telah menyumbang banyak dalam sepertiga terakhir di bawah pengurus Belanda itu.

Sumber : Man Utd News

Lain-Lain Artikel