United belum melakukan bidaan rasmi untuk Varane

0

Beberapa laporan menunjukkan bahawa Manchester United hampir menandatangani pemain pertahanan Real Madrid, Raphael Varane.Namun, laporan yang berbeza dinyatakan oleh wartawan terkenal, Fabrizio Romano.

Pertahanan tengah adalah salah satu posisi yang ingin diperkuat oleh Manchester United pada musim panas ini.Mereka dikatakan memerlukan pemain baru untuk berduet dengan pemain pertahanan utama mereka, Harry Maguire.

Secara kebetulan, United berkesempatan untuk mendapatkan Varane dari Real Madrid.Pemain dari Perancis itu belum meletakkan tandatangannya pada kontrak baru.

Real Madrid pastinya tidak mahu kehilangannya tanpa mendapat keuntungan.Oleh itu, mereka mesti melepaskannya ke kelab lain sebelum kontraknya tamat.Dan musim panas ini adalah peluang terbaik untuk mereka.

Beberapa laporan cukup yakin bahawa Manchester United boleh mendapatkan tandatangan pemain tersebut.Laporan terbaru bahkan telah mendedahkan bahawa Varane akan segera mendarat di Old Trafford mengikuti Jadon Sancho.

Tetapi Romano memberikan berita yang berbeza. Melalui podcast Here We Go,wartawan itu mendedahkan bahawa Manchester United belum membuat tawaran rasmi kepada Real Madrid untuk menandatangani Varane.

“Masih belum ada tawaran rasmi dari Manchester United untuk Raphael Varane,” kata Romano, yang terkenal sebagai salah satu wartawan yang paling dipercayai dalam soal jual beli pemain.

“Mereka sedang menunggu pemain kembali dari bercuti.Mereka ingin berunding dengan Varane. Mereka ingin mengetahui mengenai situasinya perihal kontrak baru.

Romano menjelaskan bahawa pengurusan kelab telah menjalin hubungan yang erat dengan kedua-dua belah pihak.

“Perjanjian peribadi tidak menjadi masalah buat Varane dengan Manchester United.”Sudah tentu, Manchester United telah berbincang mengenai perjanjian dengan ejen selama berbulan-bulan kerana mereka mempunyai hubungan yang baik.”

“Manchester United telah membuat pendekatan langsung untuk menanyakan kepada Madrid mengenai Varane beberapa hari yang lalu tetapi [itu adalah persoalan] ketika mereka membuat tawaran rasmi. Sampai jumpa lagi. Ini akan memakan masa beberapa hari.

Dari laporan lain, diketahui bahawa Madrid mahukan 60 juta euro untuk Varane.Angka-angka yang tidak sesuai dengan harapan Manchester United, di mana mereka hanya mampu membayar 45 juta euro.

(Here We Go Podcast – On The Sport Review)

- Advertisement -