Berita Terkini

United akan ke Amerika Syarika jelajah pra-musim 2023/24

1d43c802 7708 42e6 B524 16d13d10cad5

Manchester United telah mengesahkan bahawa merkea akan pergi ke Amerika Syarikat untuk jelajah musim panas 2023 kelab sebagai persediaan untuk musim 2023/24

Dalam komunikasi rasmi yang disiarkan di laman web kelab, United mengesahkan bahawa anak buah Erik ten Hag akan bermain di beberapa lokasi dan kemudahan berprofil tinggi untuk mendapatkan kecergasan menjelang kempen seterusya..

Pengarah bola sepak United, John Murtough, berkata, “Selain melibatkan diri dengan peminat kami, Jelajah 2023 akan membolehkan Erik dan skuadnya berhubung semula antara satu sama lain selepas cuti musim panas dan bersedia untuk memulakan semula Liga Perdana.”

“Kami telah bekerjasama dengan pengurus dan kakitangannya untuk mewujudkan kem latihan dengan kemudahan sukan terbaik yang ada, serta gabungan lawan yang kompetitif untuk bermain, memastikan seluruh skuad akan mempunyai peluang terbaik untuk mendapatkan kecergasan dan masa bermain semasa masa mereka di AS.”

Murtough menambah, “Tour 2023 bukan sahaja akan menyaksikan kembalinya pemain senior kami untuk berlatih dan bermain tetapi juga akan ada peluang berharga untuk bakat yang akan datang dari Akademi kami untuk mengalami kehidupan dalam persekitaran pasukan utama – dan untuk kami. Peminat AS untuk melihat beberapa bintang berpotensi masa depan.”

Murtough mengisytiharkan dalam kenyataannya bahawa perjalanan ke AS buat kali pertama dalam tempo lima tahun adalah bermotifkan populariti Red Devils yang semakin meningkat di negara itu dan keperluan untuk meningkatkan lagi hubungan dengan penyokong.

Lokasi dan tarikh sebenar setiap perlawanan mash belum disahkan. Butiran ini akan disediakan dalam minggu-minggu akan datang. Kepentingan pramusim tidak hilang pada Ten Hag.

Sebelum musim semasa, United pergi ke Thailand dan Australia. Perlawanan itu penting dalam membentuk pasukan dan menyediakan mereka untuk menghadapi ketatnya Liga Perdana

Perjalanan itu juga membolehkan beberapa pemain muda akademi United menarik perhatian dan menembusi pasukan utama.

Sumber : Man Utd News : People Person

Lain-Lain Artikel