Berita Terkini

United akan berdepan Borussia Dormund pra musim

EFA3C9F5-645E-4C5A-ABE4-82BBE9319959

Manchester United melancarkan rancangan pramusim selanjutnya dalam pengumuman menarik terkini

United telah mengumumkan bahawa mereka akan menentang gergasi Bundesliga Borussia Dortmund di Las Vegas pada Julai sebagai sebahagian daripada jelajah musim panas pramusim pasukan itu di AS

United mengesahkan di laman web rasmi kelab bahawa perlawanan itu akan berlangsung di Stadium Allegiant, Las Vegas, pada Ahad 30 Julai.

Ini adalah perlawanan kedua yang disahkan di AS selepas pendedahan minggu lalu bahawa Red Devils akan menentang Welsh Side Wrexham di Stadium Snapdragon, San Diego, pada 25 Julai.

United terperinci di laman web mereka bahawa tiket untuk permainan Wrexham sudah habis dijual.

Juara Inggeris 20 kali itu kali terakhir menentang Dortmund pada 2016 semasa pertembungan jelajah di China. Kedua-dua gergasi Eropah itu hanya bertemu enam kali sebelum ini.

Pengarah bola sepak United berkata, “Kami telah bekerjasama dengan pengurus dan kakitangannya untuk menyediakan gabungan lawan yang kompetitif untuk bermain semasa lawatan kami ke AS dan kami menantikan perlawanan menentang Borussia Dortmund.”

“Selain memperoleh masa bermain yang berharga, skuad itu juga akan mengambil bahagian dalam kem latihan dalam kemudahan sukan terbaik yang ada, memberi peluang kepada pemain kami untuk membina kecergasan sebelum permulaan musim baharu Liga Perdana.”

“Sambutan yang kami terima daripada peminat sejak mengumumkan kami akan kembali ke AS adalah luar biasa. Kami sudah mempunyai ruang penuh untuk perlawanan di San Diego dan saya pasti ia akan sama untuk perlawanan di Vegas ini.”

United menambah bahawa lebih banyak pengumuman mengenai pramusim akan menyusul.

Butiran terkini mengenai lokasi dan tarikh lanjut akan dibuat dalam minggu-minggu akan datang.

Kepentingan pramusim telah dilihat kempen ini. Di samping membina kecergasan sebelum kecergasan, ia membolehkan pemain muda yang tidak akan mendapat peluang di pasukan pertama untuk menarik perhatian pengurus.

Pra-musim juga membolehkan rekrut baharu bergabung dan membiasakan diri dengan persekitaran baharu mereka.

Sumber : Man Utd News / United In Focus

Lain-Lain Artikel