Berita Terkini

Ucapan tahniah dari Juan Mata kepada Bruno Fernandes

DC9290DF-29CC-4479-A423-335A6B0454CB

Jika ada seorang pemain Manchester United yang meninggalkan musim panas lalu yang anda mahu menjadi sebahagian daripada kejayaan musim ini, ia adalah Juan Mata .

Pemain Sepanyol itu bermain untuk United antara 2014 dan 2022, memenangi Piala FA , Liga Europa dan Piala Carabao.

Tetapi semua trofi itu datang dalam tiga tahun pertamanya di Old Trafford.  Lima yang terakhir lebih tidak membuahkan hasil.

Pada hujung minggu dia memerhati dari jauh ketika kelab United memenangi Piala Carabao buat kali keenam, menewaskan Newcastle dalam perlawanan akhir.

Dan boleh diramalkan, Jua. Mata gembira dengan kejayaan United, terutamanya pemain yang memakai baju nombor lapan lamanya.

Juan Mata dan Bruno Fernandes sangat rapat semasa mereka berkongsi bersama di Manchester United antara 2020 dan 2022.

Mata menulis mesej di Instagram untuk mengucapkan tahniah kepada Fernandes dan berharap dia lebih berjaya.

Dia menulis: “Anda berhak mendapat segala kebaikan yang datang kepada anda.”

Mata meninggalkan United secara percuma pada musim panas lalu dan sejak itu telah menandatangani kontrak dengan Galatasaray.

United secara berkesan menggantikannya dengan Christian Eriksen, yang boleh memainkan peranan yang lebih mendalam di bahagian tengah, dengan pemain Denmark itu secara percuma.

Eriksen telah mengalami kecederaan sejak sebulan lalu dan berharap untuk kembali beraksi sebelum akhir musim.  Dengan sedikit nasib, akan ada satu lagi perlawanan akhir untuk dia bermain.

 

B9551E0A-B412-487E-8F5A-479557553134

Sumber : Man Utd News / United In Focus

Lain-Lain Artikel