Berita Terkini

Tyrell Malacia percaya United boleh mencapai lebih lagi baki musim ini..

26ae3447 17f6 4515 A825 B7abc2e6867b

Tyrell Malacia percaya Manchester United boleh mencapai lebih banyak lagi musim ini apabila The Reds ingin membina kejayaan Piala Carabao Februari di Wembley.

Pemain antarabangsa Belanda itu menyasarkan untuk memainkan peranan dalam perlawanan kelayakan Euro 2024 Belanda menentang Perancis pada petang Jumaat ini dan Gibraltar pada hari Isnin, sebelum kembali ke United untuk dua bulan terakhir kempen 2022/23.

Malacia telah membuat 30 penampilan setakat ini semasa musim sulungnya di kelab itu dan dia bersedia untuk memainkan peranan penting pada bulan April, apabila anak buah Erik ten Hag ditugaskan untuk bermain sembilan perlawanan dalam tiga perlawanan berbeza, bermula dengan perjalanan ke liga teratas . Newcastle United dalam Liga Perdana.

Pemain berusia 23 tahun itu percaya United sedang menuju ke arah yang betul dan telah menjelaskan m dengan jelas apa yang dia dan skuadnya perlu lakukan dalam mengejar lebih banyak trofi.

“Kami mempunyai skuad yang bagus, dengan kualiti yang baik, tetapi kami perlu fokus dan terus meningkat,” kata Malacia, dalam sembang eksklusif dengan media kelab.

“Semuanya mungkin.”

Pertahanan Belanda itu telah menetap dengan baik di Manchester sejak berpindah dari Feyenoord musim panas lalu, membentuk ikatan yang kuat dengan skuad Unitednya.

Ketika ditanya mengenai perkongsiannya yang sedang berkembang dengan Marcus Rashford di sayap kiri, Tyrell menjawab: “Kami memberi tenaga antara satu sama lain, kami banyak bercakap antara satu sama lain dan, di bilik persalinan, kami duduk bersebelahan. Kami mempunyai hubungan yang baik, itu penting dan anda boleh melihatnya di atas padang.”

Malacia juga membincangkan hubungannya dengan Luke Shaw, ketika kedua-duanya menikmati pertarungan sihat untuk tempat bek kiri dalam kesebelasan utama Ten Hag.

“Dia sama seperti Marcus – kami mempunyai hubungan yang baik dan kami banyak bercakap antara satu sama lain.  Dia [Luke] telah berada di sini seketika dan dia tahu bagaimana segala-galanya berfungsi di atas padang dan dengan kelab.”

“Jika saya mempunyai soalan, saya sentiasa boleh bertanya kepadanya dan dia membantu saya.”

Semasa bersaing untuk mendapatkan kedudukan yang sama di Old Trafford, Malacia dan Shaw juga telah berpengalaman bermain bersama antara satu sama lain kerana serba boleh dan keupayaan mereka untuk beroperasi sebagai bek tengah.

“Saya tahu apa yang dia mampu – dia bagus dalam bola,” kata Tyrell.

“Saya rasa jurulatih juga tahu kualitinya, sebab itu dia meletakkannya di sana [di bek tengah].  Jurulatih tahu apa yang dia lakukan.”

Sumber : Man Utd News / ManUtd.com

Lain-Lain Artikel