Berita Terkini

Transfer Joao Felix akan jadi pemulih hubungan United dan Jorge Mendes ?

Bd61d0bc C343 45c0 9146 67e250c1186c

Hubungan Jorge Mendes dengan Manchester United merosot akibat kes Cristiano Ronaldo. Mendes nampaknya mahu memperbaiki hubungan itu.

Sebelum ini, Ronaldo mencetuskan kontroversi dalam Man United. Keinginannya untuk meninggalkan kelab membawa kepada beberapa siriperkara negatif yang memberi kesan kepada kelab.

Sehingga akhirnya Ronaldo melakukan temu bual kontroversi dengan Piers Morgan. Temu bual yang menyerang beberapa pihak dalaman di Man United itu mengakibatkan penamatan kontrakya mengikut persetujuan kedua-dua pihak.

Mendes yang merupakan ejen Ronaldo tidak boleh berbuat apa-apa kerana pemain itu adalah pelanggannya sendiri. Pun begitu, Mendes sedia memberikan bungkusan permohonan maaf dalam bentuk pemain seperi Joao Felix.

Dalam laporan Relevo, Mendes mempunyai komunikasi yang sengit dengan Man United dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

Kedua-dua pihak sedang membincangkan cara terbaik untuk bernding dengan Joao Felix. Mendes menjelaskan bahawa Atletico Madrid meminta 130 juta euro.

Jika anda tidak menemui pembeli, Atletico juga akan membuka pilihan pinjaman. Jadi pemain itu boleh dipinjamkan sejak Januari 2023, tetapi terdapat klausa pembelian pada Jun 2023.

Walaupun begitu, Man United tidak akan mudah mendapatkan Joao Felix. Terdapat dua lagi kelab Liga Perdana yang sedang memantau situasi pemain itu.

Dua kelab yang dimaksudkan ialah Arsenal dan Chelsea. Kedua-dua kelab sedang mencari untuk mendapatkan Joao Felix pada Januari 2023.

Sumber : bola.net

Lain-Lain Artikel