Tim Sherwood berpendapat Ronaldo layak menggantikan tempat Solskjaer

0

EA251508-628C-4578-B7A0-F8C7231AA09C C512826C-47FA-43A1-9197-962DDBBD7565

Bekas pengurus Tottenham Hotspur, Tim Sherwood berpendapat bahawa bintang sensasi United Cristiano Ronaldo boleh menjadi jurulatih Manchester United dalam masa terdekat menjadi pengganti kepada Ole Gunnar Solskjaer.

Meskipun penampilan Ronaldo sebagai pemain masih sangat bagus namun Tim Sherwood melihat bahawa tidak mustahil bekas pemain Real Madrid itu akan bertukar peranan sebagai pengurus / pemain menggantikan Solskjaer dalam masa terdekat.

“Kami telah melihatnya melakukannya di pentas antarabangsa, baru-baru ini di Euro dengan pesanan menjerit di tepi padang.

“Saya rasa pemain itu akan menjadi pengurus 100%. Saya yakin dia akan menjadi pengurus Manchester United dalam 18 bulan terdekat, “kata Sherwood kepada Ladbrokes.

“Bila-bila masa sahaja Ronaldo selesai bermain, saya rasa dia akan menjadi pengurus,itu akan menjadi pilihan automatik.Sekiranya mereka memenangi Liga Perdana Inggeris, Liga Juara-Juara, Piala FA, salah satu piala tersebut maka Solskjaer tetap menjalankan tugasnya.”

“Tetapi jika tidak menang apa pun yang saya fikir mereka sudah mempunyai pengurus di sana dalam pembikinannya.

Kepercayaan Sherwood bahawa Ronaldo akan menjadi pengurus muncul setelah melihat apa yang dilakukan oleh Ronaldo yang sering memberi arahan kepada rakan-rakannya di United atau Portugal. 

“Dia boleh membawa jurulatih yang berpengalaman di sana bersamanya – seseorang seperti Carlos Queiroz kerana dia akan tahu banyak dari mereka. 

- Advertisement -